HANDBAL

Eduarda Amorim a ajuns la București!


Clubul Sportiv Municipal București a dat lovitura pe piața transferurilor! Brazilianca Eduarda Amorim a bătut palma cu echipa antrenată de Adi Vasile și se va alătura tigroaicelor până la finalul acestui sezon!

Interul stânga a jucat până acum la echipa din Rusia, Rostov-Don, echipă care a fost eliminată din EHF Champions League din cauza războiului din Ucraina. Handbalista le va putea ajuta astfel pe fetele noastre, în dubla de foc din sferturile Ligii Campionilor, cu Team Esbjerg, dar și în campionatul intern.

Eduarda “Duda” Amorim este un simbol în handbalul internațional și o handbalistă completă, atât în atac, cât și în apărare. A reprezentat Brazilia până în urmă cu mai puțin de un an, iar alături de colegele sale a câștigat, în 2013, Campionatul Mondial din Serbia. Duda mai are în palmares cinci trofee ale Ligii Campionilor cu campioana Ungariei, Gyor Audi ETO, echipă la care a evoluat timp de 13 ani (2009-2021).

Pe plan individual, în 2013, a fost aleasă MVP la Campionatul Mondial din Serbia, iar în 2014, a fost declarată de Federația Internațională de Handbal, cea mai bună jucătoare din lume. În EHF Champions League a primit de cinci ori distincția de cea mai bună apărătoare (2016, 2017, 2019, 2020, 2021), dar și titlul de cel mai bun inter stânga în 2014. În 2020, publicația Handball-Planet a desemnat-o cea mai bună jucătoare a deceniului.

 

Bine ai venit, Duda, în familia CSMB! Go, tigers!


Proiect sustinut de Primaria Municipiului Bucuresti si Consiliul General al Municipiului Bucuresti

Parteneri EHF

Sponsori și Parteneri