Volei msculin. De vorbă cu Robert Vologa

Robert Vologa are 20 de ani, face parte din familia „tigrilor” de un an de zile și ocupă postul de centru. Când se pregătește de antrenamente sau de meciuri ascultă muzică rap, filmul care îl inspiră este Lupul de pe Wall Street, iar serialul preferat este Prison Break. Dacă vrei să îl cunoști mai bine pe Robert, te invit să citești în continuare acest interviu. 

 

 1. Povestește-ne despre tine.

ROBERT: Sunt născut în Tulcea și timp de cinci ani am jucat la Tomis Constanța. După ce echipa de acolo s-a desfințat, m-am hotărât să vin la CSM București, după ce un coleg m-a sfătuit să aleg acest club. Acasă, la Tulcea, mă așteaptă părinții și fratele meu, în vârstă de 9 ani, de care îmi este foarte dor. Am o relație bună cu ei, ținem legătura zi de zi, dar situația este dificilă pentru că am plecat de mic de acasă și ne vedem rar.

 1. Descrie în câteva cuvinte echipa CSM București.

ROBERT: Multă voie bună, colectiv unit și rezultate pe măsura muncii depuse.

 1. Ce ai vrea să schimbi la tine sau să îmbunătățești pe plan personal și sportiv?

ROBERT: Mi-aș dori să continui ceea ce am început de mic, de la o vârstă fragedă, adică să practic acest sport în continuare. Între timp, vrau să termin facultatea și, de ce nu, să îmi întemeiez o familie. Pe plan sportiv, îmi doresc sa fiu sănătos, să mă feresc de orice accidentare, să îmi îmbunătățesc jocul de la meci la meci, să mă pregătesc cât mai bine, să muncesc cu spor și să încerc să fac performanță cât mai mare.

 1. Dacă ar fi să îți schimbi drumul în viață, ai alege altceva sau ai practica tot volei?

ROBERT: Dacă ar fi să îmi schimb drumul în viață, aș alege tot voleiul. Nu multe persoane au posibilitatea să practice un sport, mai ales de înaltă performanță. Acum că știu cum este viața de sportiv, clar nu aș alege să fac altceva pentru că a fi sportiv nu este ușor, iar asta te ajută mult, pe toate planurile. În sport ai un program strict, ai o viață mult mai organizată, trebuie să îți asumi multe responsabilități, iar din punct de vedere financiar, ai multe avantaje. În concluzie, nu aș alege alt drum.

 1. Consideri că sportul îți afectează viața personală? Dacă da, în ce sens?

ROBERT: Sportul îți poate afecta viața personală pentru că ai un program foarte încărcat: meciuri, deplasări, două antrenamente pe zi, etc.. Odată ce ai pornit pe drumul acesta, este aproape imposibil să mai faci altceva pe lângă. Și mai este un aspect important, sportul de performanță îți poate periclita sănătatea și viața persoanală în cazul unei accidentari, tot ce ți-ai propus pe plan personal, nu mai este posibil.

 1. Ce anume te sperie cel mai tare?

ROBERT: Cel mai tare mă sperie gândul că aș putea avea o accidentare gravă, deorece asta ar însemna că munca pe care am depus-o ca să ajung la un nivel cât mai înalt se anulează și aș fi nevoit să o iau de la capăt.

 1. Ce îți place să faci în timpul liber?

ROBERT: În primul rând, încerc să mă odihnesc pentru că în timpul săptămânii avem câte două antrenamente pe zi, iar odihna este mereu insuficientă. În rest, îmi place să-mi petrec timpul alături de prieteni sau împreună cu iubita mea. Ies mereu în oraș ca să mă relaxez și mă mai uit la seriale.

 1. Cât de des ieși cu băieții din echipă la o bere?

ROBERT: Cam după fiecare meci, indiferent dacă pierdem sau câștigăm. 9. Există mereu un motiv pentru care să ieși la o bere (râde). Ieșitul în oraș, nu neaparat la o bere, ne ajută să fim un colectiv cât mai unit și să discutăm anumite probleme care trebuie rezolvate.

 1. Ce ai face dacă ai ști că mâine este ultima zi din viața ta?

ROBERT: Dacă mâine ar fi ultima zi din viața mea, cel mai probabil, aș face ceva ilegal, dar nu pot să spun aici ce ar fi. Cu toate acestea, mi-e greu să mâ gândesc că viața mea s-ar încheia mâine.

 1. Dacă ai fi o mașină, ce model ai prefera să fii?

ROBERT: Hmm, dacă aș fi o mașină, vreau să fiu un Jaguar pentru că este o mașină puternică și foarte rapidă, exact cum trebuie să fii când joci volei de performanță.

 1. Câteva urări pentru fanii CSM București.

ROBERT: Un mesaj pentru fani? Le mulțumim că sunt alături de noi și că ne susțin meci de meci. Le dorim toate cele bune și îi așteptăm la sală într-un numar cât mai mare pentru că avem nevoie de ei. Suporterii sunt al șaptelea jucator din teren, iar uneori susținerea lor este mai importantă decât jocul în sine.

 

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Leave us a reply

You must be logged in to post a comment.

Abonare newsletter

CITIȚI ÎN CONTINUARE

Like & share