Volei masculin. Victorie neasteptata in fata echipei Arcada Galati

CSM București a încheiat prima etapă din returul Diviziei A1 cu două victorii de senzație. În această seară, “tigrii” au învins, pe teren propriu, una dintre cele mai puternice formații din acest moment, Arcada Galați, cu scorul de 3-1. Iar duminică, senioarele s-au impus în fața liderului Alba Blaj, cu scorul 3-2. Bucureștenii au avut nevoie de 4 seturi ca să se impună în fața gălățenilor și să ia cele trei puncte puse în joc. CSM București vs Arcada Galați 3-1 (22-25, 25-22, 29-27, 25-21)

Setul întâi, a început în favoarea echipei Arcada Galați care avea un avantaj de 6 puncte. “Tigrii” și-au unit forțele și au recuperat din terenul pierdut până la scorul 8-10, când antrenorul gălățenilor a cerut primul timp de odihnă. Jocul a continuat într-un ritm echilibrat, CSMB reușind să țină mereu pasul cu adversarii, însă nu a putut să se impună și a pierdut actul cu scorul 22-25.

Setul doi a început cu bine pentru “tigrii”, la începutul căruia a intrat pe teren și falsul Gabriel Bontea. La cel de-al doilea time-out tehnic, tabela marca scorul 16-11, pentru gazde. CSMB și-a menținut jocul bun, și chiar dacă finalul setului a avut un scor mai strâns, îndemânarea și entuziasmul bucureștenilor a dat roade, setul trecând în contul lor, cu scorul de 25-22. În setul trei, CSM București a avut un avantaj de 5 puncte și a condus până când Arcada Galați a egalat la 23. Din acel moment, lupta a devenit atât de strânsă, încât setul a fost adjudecat de “tigrii” la scorul 29-27.

La fel, ultimul act a început cu un joc echilibrat, dar sportivii noștri au căștigat teren și au condus și cu 6 puncte diferență. La scorul 18-15, jucătorul adversar, Janic Bojan, a fost eliminat pentru proteste la adresa arbitrului. Din acel moment, nervii jucătorilor erau întinși la maximum, iar lupta devenise una acerbă. Perseverența și munca “tigrilor” a făcut diferența pentru că aceștia au avut parte de o victorie surpriză, când setul s-a încheiat cu scorul 25-21.

Antrenorul echipei CSMB, Iulian Pîslaru a declarat: “A fost un meci greu, cu o echipă formată din jucători de valoare și cu un antrenor care deja și-a demonstrat valoarea în Campionatul României. Datorită jocului de echipă exemplar, a formei sportive a celor doi centrii, Robert Vologa și Aldea Veniamin, și a prestației excelente a falsului Bontea Gabriel, am reușit să punem probleme, și chiar să câștigăm contra echipei Arcada Galați. După o muncă de ani de zile cu tinerii clubului CSM București, rezultatele au început să fie vizibile, iar astă mă bucură foarte tare.  

CSM București (3 puncte din serviciu, 57 din atac și 13 din blocaj). Din sextetul de bază au făcut parte: Marius Iftime (13 puncte), Iordan Zhelyazkov (1 punct), Veniamin Aldea (8 puncte), Eugen Teotoc (6 puncte), Jhonlenn Barreto (11 puncte), Robert Vologa (7 puncte) și libero-ul Mata Para. Bontea Gabriel (27 de puncte) a reprezentat singura schimbare din timpul meciului, cănd l-a înlocuit pe Iordan Zhelyazhkov.

Arcada Galați (1 punct din serviciu, 68 din atac și 10 din blocaj). Nemanja Radovic (12 puncte), Miroslav Gradinarov (17 puncte), Caio de Pra (11 puncte), Filip Despotovski (3 puncte), Andrei Spinu (11 puncte), Șerban Pascan (4 puncte) și libero-ul Nikola Rosnic. Au mai intrat pe teren și Liviu Cristudor, Alexander Safonov (3 puncte), Mihai Dumitrache (9 puncte), Janic Bojan (9 puncte).

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave us a reply

You must be logged in to post a comment.

Abonare newsletter

CITIȚI ÎN CONTINUARE

Like & share