Volei masculin. De vorba cu Teodor Milotin

Teodor Milotin sau Milu, cum îl alintă prietenii, este căpitanul echipei CSM București, are 38 de ani și ocupă postul de centru. Născut în Timișoara, pe când avea 16 ani și o înălțime de 1, 93m, un antrenor de volei i-a deschis drumul spre practicarea acestui sport de performanță. După ce a absolvit Facultatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din orașul natal, a semnat un contract cu echipa Petrom Ploiești, apoi cu Tomis Constanța. De-a lungul carierei a avut rezultate pe măsura înalțimii sale: a fost de trei ori campionul României, a câștigat Cupa României și medalia de bronz în Challenge Cup. Vă invit să trageți cu ochiul și să îl cunoașteți puțin mai bine pe Milu.

 1. De cât timp ești căpitanul echipei CSM București?

Teodor Milotin: Sunt căpitanul echipei CSM București din anul 2015. Postura de căpitan presupune responsabilități uriașe, atât pe teren cât și în afara lui. Eu fac tot posibilul să conduc echipa spre cât mai multe victorii.

 1. Ce ți-a fost cel mai greu să realizezi din postura de căpitan?

Teodor Milotin: Cele mai grele momente au fost atunci când eram pe margine și vedeam că băieții sunt copleșiți de situație sau de meci. Îmi doream să îi pot ajuta mai mult și să le transmit din energia mea pozitivă.

 1. Între tine și majoritatea colegilor tăi de echipă sunt aproximativ 15 ani diferență. Care sunt avantajele sau dezavantajele în a fi cel mai vârstnic din echipă?

Teodor Milotin: În urma meciurilor din campionatul României și cele din cupele europene, în toți acești ani, am acumulat o vastă experiență. Încerc mereu să le împărtășesc și celor mai tineri din cunoștințele mele și să le dau sfaturi cât mai utile posibil. Dezavantaje nu prea văd momentan, mai ales că în continuare mă antrenez cot la cot cu ei și mă simt extraordinar de bine din toate punctele de vedere: fizic, psihic și medical.

 1. Te-ai gândit vreodată să îți îndrepți atenția spre antrenorat? Cum te imaginezi ca antrenor secund?

Teodor Milotin: Da, m-am gândit la acest lucru. Ba mai mult, din acest an, voi începe cea de a doua facultate, cea de Educație Fizică și Sport. Astfel îmi voi completa și partea teoretică de care am nevoie pentru a fi un antrenor bun. Aștept cu entuziasm această nouă etapa din viața mea.

 1. Dacă colegii tăi de echipă sunt în impas, cum îi motivezi? Ce sfaturi le dai?

Teodor Milotin: În primul rând, trebuie să cunoști foarte bine jucătorii și este important să fii empatic în relația cu ei. Adevărata artă este să știi să îi asculți, să simți și tu ce simt și ei și abia apoi să intervii. Dacă moralul este scăzut încerc să îi impulsionez și să îi îmbărbătez pentru a le da încrederea că putem învinge.

 1. Povestește-ne puțin despre soția și băiețelul tău. De cât timp sunteți căsătoriți și câți ani are băiețelul vostru?

Teodor Milotin: Pe soția mea am cunoscut-o când jucam la Petrom Ploiești și a fost dragoste la prima vedere. Ne-am cunoscut la o sală de fitness. În clipa în care am văzut-o am simțit că a fost predestinat să ne întalnim, iar de atunci suntem împreună, mai exact de 12 ani. Din relația noastră frumoasă s-a născut băiețelul nostru, Fabian Cristian. Are un an și patru luni, e un copil plin de energie și veselie care ne umple sufletele de bucurie.

 1. Programul tău de sportiv de performanță îți permite să ai o viață de familie normală?

Teodor Milotin: Am un program foarte încărcat și avem doar o zi de repaus pe saptamană. De obicei, duminica pentru că sâmbăta avem meci. De cele mai multe ori, în acea zi ne recuperăm după deplasările lungi prin țară. Evident, în perioada cantonamentelor sau a cupelor europene programul e mult mai intens. Însă, atunci când faci ceea ce îți place, parcă nu mai conteaza oboseala, doar rezultatele.

 1. Ți-a trecut prin minte vreodată să renunți la volei și să faci altceva pentru a petrece mai mult timp cu familia?

Teodor Milotin: La terminarea facultății, am avut posibilitatea de a pleca în Noua Zeelandă să lucrez ca specialist în domeniul biotehnologiei, dar m-am gândit foarte mult și am optat să îmi continui cariera pe plan sportiv. Pot să spun că sunt foarte mulțumit de alegere. Sportul și rezultatele obținute mi-au adus o împlinire foarte mare.

 1. Numește trei lucruri de pe lista ta cu dorințe pentru anul 2017.

Teodor Milotin: Cel mai mult îmi doresc ca eu și familia mea să fim sănătoși. Mi-ar plăcea să citesc și să călătoresc mai mult. Pe plan profesional îmi doresc ca în următorul sezon să ne clasăm pe un loc cât mai bun.

 1. Crezi că oamenii merită o a doua șansă?

Teodor Milton: În general cred în a doua șansă. La un moment dat în viață, toți putem face greșeli mai mult sau mai puțin voite pe care apoi sa le regretăm din plin.

 1. Cum descrii un weekend perfect?

Teodor Milotin: Un weekend perfect pentru mine înseamnă o ieșire la iarbă verde cu familia, pe malul unui lac.

 1. Daca ai putea să ai orice vârstă pentru o săptămână, câți ani ai vrea să mai ai?

Teodor Milotin: Cred că mi-aș dori să mai fiu copil și să mai petrec vacanțele de vară la țară, în curtea bunicilor, unde am descoperit un univers fascinant.

 1. Un mesaj pentru fanii CSM București.

Teodor Milotin: Îmi doresc să ne rămâneți aproape și să aveți încredere în noi pentru că vom face tot posibilul ca la anul să fim și mai buni. Vă așteptăm în număr cât mai mare pentru a ne susține!

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Abonare newsletter

CITIȚI ÎN CONTINUARE

Like & share