Volei masculin. De vorba cu Marius Iftime

Marius Iftime este din Constanța, s-a mutat la București acum trei ani, când a intrat în familia CSM București. Are doar 21 de ani și ocupă postul de extremă, iar printre Tigrii din echipă se simte cel mai bine. Acum trei săptămâni, în timpul unui meci, s-a accidentat la piciorul stâng și pentru că a avut ceva mai mult timp liber, ne-a lăsat să tragem cu ochiul și să aflăm mai multe despre el și viața lui. Vă invităm și pe voi să îl descoperiți pe Marius Iftime.

 1. Cât de greu a fost să stai acasă și să nu te poți antrena din cauza accidentării?

Marius Iftime: Sunt o persoană activă și îmi e foarte greu să stau acasă. Sunt obișnuit să fiu mereu în priză, pe drumuri, la antrenamente și când stau prea mult mă plictisesc. E cu atât mai dificil pentru că am pierdut antrenamentele din perioada competițională, dar nu mai e mult și am să mă întorc pe teren.

 1. Ai mai avut accidentări grave până acum?

Marius Iftime: Am avut accidentări, dar nu foarte grave. Anul trecut, cam în aceeași perioadă, am avut degetul în gips. A trebuit să îl țin așa cam două, trei săptămâni, iar recuperarea a fost grea și destul de lungă. Atunci am pierdut o parte importantă din play-off și, mai de mult, am avut niște probleme la spate, dar nimic grav.

 1. Ți-e frică de o nouă accidentare atunci când te întorci pe teren?

Marius Iftime: Când te întorci pe teren după o accidentare simți nesiguranță, teamă și ai ceva ezitări, dar este normal să fie așa. Toate acestea apar din cauza că pierzi multe antrenamente și ți-e teamă că durerea va reveni, dar faci totul pas cu pas și ușor ca să te obișnuiești din nou cu munca pe teren.

 1. Cum ți-a influențat sportul viața personală?

Marius Iftime: Viața mea personală nu este afectată. M-am obișnuit de mic cu programul acesta și nu mă văd făcând altceva. Atunci când am ales sa fac sport de performanță, mi-am asumat acest lucru. Când am timp liber merg la film, mă plimb, mă relaxez, fac aceleași lucruri ca toată lumea, doar că eu am mai multă grijă de corpul meu.

 1. Ai simțit vreodată că din cauza vieții de sportiv ai ratat multe lucruri spre deosebire de prietenii tăi care au alte preocupări?

Marius Iftime: Majoritatea prietenilor mei sunt sportivi, la fel ca mine, așa că am avut noroc și nu prea am simțit că aș pierde lucruri sau experiențe. Și eu mergeam la petreceri, ieșeam în oraș, dar nu stăteam la fel de mult ca cei care nu făceau sport de performanță.

 1. Care este cea mai mare dorință a ta?

Marius Iftime: Cel mai mult îmi doresc să fiu sănătos și să pot face cât mai mult timp ceea ce iubesc cu tot sufletul… și anume volei.

 1. Care este ultima minciună pe care ai spus-o?

Marius Iftime: Ultima minciună pe care am spus-o? Hmmm… a fost că nu mă doare deloc piciorul (râde).

 1. Este greu să urmezi o dietă sănătoasă?

Marius Iftime: Daaaa, acesta este cel mai greu lucru pe care trebuie să îl fac. Îmi place tare mult să mănânc prostii, dar, din păcate, ma îngraș foarte repede și trebuie să mă abțin destul de des de la mâncarea nesănătoasă. Mai am și zile când trișez, dar sunt foarte rare aceste momente.

 1. Care este pizza ta preferată?

Marius Iftime: Pizza mea preferată este quatro stagioni, dar dacă am puțin sos iute, pot să mănânc orice fel de pizza 🙂

 1. Dacă s-ar face un film despre viața ta, cine ai vrea să fie actorul care să te interpreteze?

Marius Iftime: Tom Cruise… clar! E actorul meu preferat, iar unele filme cu el le-am văzut și de 10 ori, mereu mai descopăr căte ceva la personajele pe care le interpretează. Cred că s-ar potrivi perfect pentru a juca rolul lui Marius Iftime.

 1. Ce boală ai inventat ca sa scapi de școală sau de un antrenament?

Marius Iftime: Când eram mai mic și locuiam în Constanța, nu mă trezeam ca să mă duc la antrenamente și mereu domnul Rădulescu (antrenorul de atunci) o suna pe mama mea ca să vadă ce se întâmplă cu mine. Eu o puneam să mintă că sunt bolnav, dar până la urmă tot mă duceam la insistențele domnului antrenor, căruia îi mulțumesc și în ziua de astăzi pentru tot.

 1. De ce ar trebui să vină oamenii la un meci de volei?

Marius Iftime: Dacă vor sa vadă un sport frumos, de echipă, plin de adrenalină, în care noi luptăm pentru fiecare punct, sunt așteptați cu drag sa ne susțină și sunt sigur că vor ajunge să iubească acest sport.

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Leave us a reply

You must be logged in to post a comment.

Abonare newsletter

CITIȚI ÎN CONTINUARE

Like & share