Volei feminin. Victorie spectaculoasa impotriva campioanei en-titre Alba Blaj

 

Purtate pe aripi de un public frenetic, “tigroaicele” au înregistrat prima victorie în fața campioanei en-titre Alba Blaj, după șapte meciuri consecutive în care CSM București nu a reușit să se mai impună. În partida din tur, bucureștencele câștigau două seturi și primul punct din acest sezon. Astăzi, povestea a fost aceeași, doar echipa protagonistă a fost alta. După răsturnări de situație dramatice și cinci seturi pline de suspans, fanii strigau victoria “tigroaicelor”, la scorul 3-2 (25-21, 25-21, 23-25, 16-25, 15-10).  

La începutul primului set, echipa Alba Blaj conducea jocul, dar la scorul 11-11, CSM București și-a intrat în mână și a preluat conducerea. Când tabela de marcaj arăta 24-21, a intrat pe teren și a servit Alexia Căruțașu, în vârstă de numai 13 ani. Cu ajutorul ei, CSMB a câștigat actul. Setul doi a fost unul de zile mari pentru bucureștence, iar ele au avut un avantaj de 7 puncte față de adversare. Setul s-a încheiat cu acelși scor 25-21.

Deși setul trei prevedea o victorie de 3 puncte pentru CSM București, ardelencele s-au mobilizat în ultimele minute și și-au adjudecat setul, cu scorul 23-25. În setul patru, peste cinci sute de fani prezenți la meci treceau prin momente de suspans teribil. Jocul “tigroaicelor” nu a mai fost atât de compact, iar pe tabelă apărea scorul 10-24 pentru Alba Blaj. CSMB a luptat până în ultima clipă, astfel că a punctat de 6 ori consecutiv, dar cum era de așteptat, adversarele au avut câștig de cauză, scorul 25-16. Setul decisiv a arătat că echipa Capitalei a fost setată pe victorie. Sportivele noastre nu s-au oprit, au avut o revenire spectaculoasă și s-au impus cu scorul 15-10. Jelena Alajbeg a făcut senzație în această seară, reușind 27 de puncte, 6 din blocaj. Și Nikole Koolhaas a funcționat foarte bine la blocaj, tot cu 6 puncte.

Antrenorul “tigroaicelor”, Nicola Negro, a declarat: “Sunt foarte mulțumit de rezultat și mă bucur enorm pentru fete și pentru staff-ul meu pentru că această victorie este răsplata noastră pentru lunile în care am muncit ca să creștem și să devenim mai buni. Comparativ cu meciul din tur, cu Blaj, cred că astăzi am demonstrat că am evoluat. Însă, rezultatul acesta trebuie să devină punctul nostru de plecare și, de aici, trebuie să încercăm, în a doua parte a sezonului, să creștem și mai mult și să ne îmbunătățim jocul. Consider că echipa noastră poate deveni și mai puternică de atât. Este o formație tânără care prin multă muncă poate atinge alt nivel. Astăzi, în primele două seturi, am avut un joc pe care nu l-am mai reușit până acum. În setul trei, am avut câteva greșeli, dar să nu uităm că am jucat cu campioana României. Mă bucur foarte tare că ne-am revenit în setul decisiv și că am câștigat. Acum, trebuie să ne adunăm toate forțele și să ne pregătim pentru meciul dificil din Grecia, cu Olympiakos Piareus.”

“A fost un meci greu, exact cum ne așteptam. Avantajul nostru a fost că am jucat acasă, iar fanii care ne-au susținut ne-au transmis energia și entuziasmul de care aveam nevoie. A fost greu, dar în primele două seturi, adversarele nu au fost atât de concentrate, iar noi am condus. Ne-am luptat cu o echipă de valoare, care a avut puterea să își revină în al treilea set, făcând victoria și mai dificilă. Noi am fost pregătite pentru această confruntare și, în mare parte, ceea ce am stabilit la antrenamente, a funcționat și pe teren. Am fost unite și nu ne-am dat bătute nicio clipă. Știam ce adversare avem în față și că nu se vor lăsa învinse ușor. La final, a contat cu adevărat, cine a fost mai perseverent și mai focusat pe victorie.” – a declarat Jelena Alajbeg.

CSM București (11 puncte din serviciu, 52 din atac și 18 din blocaj). Din sextetul de bază au făcut parte: Jelena Alajbeg (27 puncte), Bernadett Dekany (10 puncte), Lucille Charuk (9 puncte), Nikola Radosova (13 puncte), Nicole Koolhaas (10 puncte), Julia Milovits (5 puncte) și libero-ul Andreea Ispas.  Încă din primul set, au mai intrat pe teren și Ariana Pîrv (6 puncte), Alexia Căruțașu, Alice Kapelovies și libero-ul Luna Carocci.

CS Volei Alba Blaj (11 puncte din serviciu, 49 din atac și 15 din blocaj). Debutul partidei le-a avut la fileu pe Adina Salaoru (17 puncte), Nadja Ninkovic (13 puncte), Samara Rodrigues (11 puncte), Ana Antonijevic (2 puncte), Tatsiana Markevich (6 puncte), Nneka Onyejekwe (10 puncte) și libero-ul Marina Vujovic. Au mai jucat și Martina Samadan (3 puncte), Ana Maria Berdilă (8 puncte), Ana Grbac (1 punct) și Dubravka Djuric (3 puncte).

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave us a reply

You must be logged in to post a comment.

Abonare newsletter

CITIȚI ÎN CONTINUARE

Like & share