Volei feminin. “Tigroaicele” ratează calificarea la Cupa Challenge

 

Dacă sezonul trecut “tigroaicele” au trecut de Olympiakos din Grecia, câștigând “setul de aur”, care le-a adus calificarea în sferturile de finală în Cupa Challenge, în seara aceasta, norocul n-a mai fost de partea lor. CSM București a pierdut în fața grecoaicelor cu scorul de 0-3 (23-25, 20-25, 20-25).

CSMB a avut parte de o schimbare majoră la începutul acestui an, cu doar șapte zile înaintea partidei, jucătoarele făceau cunoștiință cu noul antrenor, Ferhat Akbaș. Meciul-tur din prima fază a CEV Challenge Cup s-a încheiat cu o victorie clară pentru grecoaice, cu scorul de 0-3, iar pentru calificare era nevoie de un 3-0 sau 3-1 pe teren propriu și adjudecarea “setului de aur”. Din păcate, istoria sezonului trecut nu s-a mai repetat, iar meciul de aseară a însemnat, mai degrabă, o cursă de urmărire, de egalare, care nu a dat rezultat. Primul moment-cheie al partidei de la Bucuresti a avut loc la finalul setului întâi, la scorul de 20-24 pentru Olympiakos. Ferhat Akbaș a cerut time-out, iar la revenirea pe parchet, “tigroaicele” au avut o serie de trei servicii reușite. Simțind momentul de slăbiciune al echipei sale, antrenorul grec, Branko Kovacevic, a solicitat, la rândul său, ultimul timp de odihnă avut la dispoziție. Jucătoarele adverse au înțeles foarte bine ce au de făcut și au încheiat primul set cu scorul de 23-25. Vizibil afectate, jucatoarele de la CSMB au început slab partea a doua a meciului. Cea mai mare diferență de scor înregistrată în primele minute ale setului doi a fost de 3-8, iar “tigroaicele” nu au mai avut resurse pentru a răsturna situația. Olympiakos s-a dezlanțuit și nu a mai predat frâiele actului, astfel că l-au caștigat cu scorul 20-25. În cel de-al treilea set, “tigroaicele” au reușit să conducă preț de câteva momente echipa adversă, dar concentrarea lor nu a durat, astfel că au pierdut și ultimul set al meciului, tot cu scorul 20-25.

Antrenorul CSMB, Ferhat Akbaș, a declarat la finalul meciului: “Suntem foarte triști că nu putem să ne continuăm călătoria în Cupa Challenge. Trebuie să ne scuturăm de tot ce s-a întâmplat aseară și să ne îndreptăm atenția câtre Campionatul Național și Cupa României. Sunt multe aspecte în jocul nostru care necesită îmbunătățiri și nu avem mult timp la dispoziție pentru asta. Nu ne rămâne decât să muncim și mai mult și să devenim mai buni de la meci la meci. Vreau să felicit echipa Olympiacos pentru disciplină și pentru jocul bine organizat. De asemenea, le mulțumim fanilor că au fost alături de noi.”

“Seara aceasta a adus un rezultat dezamăgitor echipei CSM București. Știm că nu am jucat la capacitatea nostră maximă și acum suferim. Trebuie să trecem repede peste acest eșec și să învățăm din el.” – a declarat căpitanul “tigroaicelor”, Lucille Charuk.

CSM București (8 puncte din serviciu, 38 din atac și 5 din blocaj). Debutul partidei le-a avut la fileu pe Alice Kapelovies (4 puncte), Sofija Medic (3 puncte), Nicole Koolhaas (8 puncte), Bernadett Dekany (2 puncte), Ariana Pîrv (8 puncte), Jelena Alajbeg (8 puncte), Nikola Radosova (13 puncte) și libero-ul Andreea Ispas. Au mai jucat și Ivana Lukovic (3 puncte), Lucille Charuk (2 puncte), Julia Milovits și Luna Carocci.

Olympiakos Piraeus (9 puncte din serviciu, 36 din atac și 7 din blocaj.) Din sextetul de bază al tigroaicelor au făcut parte: Giota Aikaterina (6 puncte), Lazarevic Ana (7 puncte), Malasai Nadzeya (14 puncte), Lamprousi Georgia (4 puncte), S. Christodoulou (5 puncte), Hippe Sasika (11 puncte) și libero-ul Konomi Areta. Au mai intrat pe teren și Vlachaki Konstantina (1 punct), Tsima Evgenia (2 puncte), Teza Areti, A. Emmanouilidou (2 puncte) și libero-ul Kokkinaki Eirini.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave us a reply

You must be logged in to post a comment.

Abonare newsletter

CITIȚI ÎN CONTINUARE

Like & share