Volei feminin. “Tigroaicele” participa in Polonia la un turneu memorial

La sfârșitul lui Septembrie, în Polonia va avea loc a 5-a ediție a turneului internațional de volei organizat în memoria jucătoarei Agata Mroz-Olszewska. Câștigătoarea Challenge Cup a fost invitată să participe la acest turneu alături de echipe de top din Europa. Cele patru echipe înscrise în turneu se vor întâlni pe teren în perioada 30 septembrie – 02 octombrie 2016, în orașul Dąbrowa Górnicza din Polonia.

Cine a fost Agata Mroz-Olszewska?

Agata Mroz-Olszewska a fost jucătoarea de volei din Polonia care a marcat viața multor sportivi, dar și a întregii țări. A fost campioană europeană de două ori, a câștigat campionatul național din Spania când a evoluat pentru Grupo 2002 Murcia, iar în Polonia, alături de clubul BKS Stal BIELSKO BIALA, a câștigat campionatul național de trei ori. Agata a fost diagnosticată la vârsta de 17 cu sindromul Mielodisplazic, o afecțiune a celulelor stem care în timp se poate transforma în Leucemie. Pasiunea sa pentru sport a fost atât de mare, încât nu a lăsat boala să o țină departe de terenul de volei și a devenit una dintre cele mai bune jucătoare din Polonia. În 2007 a renunțat la cariera sportivă și s-a căsătorit cu Jacek Olszewski, iar la scurt timp a rămas însărcinată. Agata a preferat să întrerupă tratamentul pentru boala ei, doar ca să poată duce sarcina până la capăt. În 2008, fetița lor Liliana s-a născut prematur, iar Agata a murit la puțin timp, după ce a suferit un transplant de măduvă.

Pe lângă competițiile sportive, turneul de volei găzduiește multe alte activități prin care oamenii să înțeleagă ce înseamnă un transplant de măduvă osoasă și în ce constă procedura de donare, în speranța că aceștia vor fi mai deschiși și înțelegători. La eveniment vor participa artiști, membrii ai organizațiilor caritabile, medici și oameni de știință.

Despre ceea ce a însemnat Agata în sportul polonez și nu numai, găsiți în următoarele filmulețe:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave us a reply

You must be logged in to post a comment.

Abonare newsletter

CITIȚI ÎN CONTINUARE

Like & share