Volei feminin. La 13 ani, Alexia Căruțașu devine cea mai tânără jucătoare din istoria recentă a diviziei A1

La 13 ani, 4 luni și 7 zile, Alexia Căruțașu este cea mai tânără jucătoare de volei din istoria recentă care participă la un meci din Divizia A1. Aseară, la BLAJ în timpul primului derby dintre CS Alba BLAJ și CSM București lupta pentru victorie a fost una aprigă, o luptă la care a luat parte și Alexia. Intrarea sa pe teren s-a întâmplat într-un moment critic, în cel de-al doilea set când scorul a fost 23-20 pentru CSMB.

Aseară a fost un meci foarte frumos! Mă bucur enorm că antrenorul a avut încredere în mine să ma bage în teren la scorul acela. Am avut ceva emoții, dar am intrat cu încredere și am servit bine. Îmi pare rău că am pierdut, dar acum trebuie să ne pregatim pentru următorul meci.” – a declarat Alexia Căruțașu

În fiecare zi, în ultimele două luni, Alexia a participat la antrenamentele echipei CSMB și are rezultate tot mai bune. A avut ocazia să participe alături de tigroaice la turneul amical “Frasnes 2016” din Belgia și a primit un premiu pentru “cea mai tânără jucătoare”. De asemenea, la începutul lunii octombrie, tigroaica le-a însoțit pe colegele ei și la turneul memorial “Agatha Mroz Olszewska” din Polonia. O altă realizare a Alexiei este faptul că este componentă a loturilor de Speranțe și Cadete.

  1. Ai petrecut aproape două luni alături de senioarele clubului. Cum ai fost primită în familia lor?

Alexia: Am fost primită foarte frumos …toate fetele sunt alături de mine, iar atunci când nu înțeleg ceva, mereu îmi explică, au răbdare cu mine și sunt foarte drăguțe.

  1. Care este atmosfera la antrenamente?

Alexia: Avem parte de o atmosferă foarte frumoasă la antrenamente. Muncim din greu ca sa ajungem acolo sus, unde ne-am propus, dar avem timp și de glume și voie bună.

  1. Cum te simți în raport cu fetele care au o experiență mult mai vastă pe terenul de joc?

Alexia: Mă simt foarte bine alături de ele. Mă bucur că sunt fete cu experiență și că pot să învăț de la ele, am chiar un mare avantaj.

  1. Care este cel mai important sfat pe care l-ai primit de la antrenor sau jucatoare?

Alexia: Atât antrenorii cât și fetele mi-au spus ca trebuie să muncesc foarte mult. După meci a venit la mine Nicola Negro și mi-a zis: “Ai 13 ani și joci în prima ligă”, după care m-a luat în brațe. A fost un moment memorabil.

Rămâneți alături de noi pentru a afla cât mai multe informații despre jucătoarele voastre preferate.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave us a reply

You must be logged in to post a comment.

Abonare newsletter

CITIȚI ÎN CONTINUARE

Like & share