Volei feminin. De vorbă cu Luna Carocci

Luna Carocci este una dintre cele mai vesele sportive din echipa CSM București, mereu cu zâmbetul pe buze, energică și pusă pe șotii. Nu degeaba se spune despre italieni că sunt oameni calzi și plini de viață. Luna s-a născut într-un mic oraș la mare Lucca, Italia. A plecat din orașul natal ca să joace volei la vârsta de șaisprezece ani, iar de atunci se mai bucură de priveliștea de acasă doar vara. De la douăzeci de ani joacă în divizia A1, iar majoritatea sezoanelor le-a petrecut în nordul Italiei, unde l-a cunoscut și pe iubitul său, Gerardo.

 

carocci luna - csm bucuresti

 

1. Luna, spune-ne de ce ai ales să joci tocmai volei.

L: De volei m-am îndrăgostit, deși am încercat și alte sporturi. Cred că este și genetic, mama mea a jucat volei pe postul de ridicător până în momentul în care a rămas însărcinată cu mine. Sezonul acesta port numărul 7 pe tricou, la fel ca ea, în trecut.

2. De ce ai ales să vii la CSM București?

L: Bunicul meu a trăit în România, la Snagov pentru câțiva ani și a ajuns să iubească această lume. Mai apoi, prietena mea Giulia Pincerato a evoluat aici și mi-a vorbit numai de bine despre acest club și oraș. În momentul în care antrenorul nostru, Nicola Negro, pe care îl cunosc de când jucam la Baku, mi-a povestit de acest proiect, am fost foarte bucuroasă să mă implic.

3. Numește unul sau două lucruri pe care le faci mereu la antrenamente și sunt cheia succesului tău.

L: Îmi place să zâmbesc mult și fac mereu glume cu fetele din echipă pentru a le umple de energie pozitivă, o energie care mă încarcă și pe mine. Dar dacă pe teren trebuie să îmi îmbunătățesc o mișcare tehnică, încerc să îmi imaginez că realizez acea mișcare perfect, chiar înainte de a lovi mingea. Este o metodă atât de puternică!

4. Care este cel mai important sfat pe care l-ai primit până acum și de la cine?

L: Maja Poljak este o mare jucătoare de volei din Croația, iar ea m-a învățat să fiu prietenă cu greșelile mele, să nu îmi fie frică de ele. Dacă le înfrunți și le analizezi, poți să le corectezi foarte repede.

5. Ai un motto după care îți trăiești viața?

L: Da! Este a lui Charlie Chaplin: “Te vor critica mereu, te vor vorbi de rau și va fi greu să întâlnești pe cineva care să te placă așa cum ești. Așa că, trăiește, ascultă-ți inima, viața este ca o piesă de teatru, dar fără probele de dinaintea spectacolului: cântă, dansează, râzi și trăiește intens în fiecare zi din viața ta înainte ca opera să se termine fără aplauze.”

6. Cine sau ce te inspiră?

L: Îmi place foarte mult libero-ul american Stacy Sykora! Acum s-a retras, dar încă îmi aduc aminte de energia cu care juca.

7. Cum descrii familia CSMB?

L: Douăzeci de femei și domni care merg pe același drum și se luptă pentru același scop.14642781_10207329744781389_1038492419_n

8. Dacă ai fi un animal, ce ai alege să fii și de ce?

L: Un mare și înspăimântător câine. Un german shaperd de exemplu pentru că atunci când simt că oamenii din jurul meu au un suflet bun aș vrea să pot să îi apăr de orice și aș vrea ca ei să știe că pot avea o încredere nemărginită în mine.

9. Care este cel mai amuzant lucru care ți s-a întâmplat în ultima vreme? L: Să fiu blocată în lift împreună cu patru colege pentru aproape jumătate de
oră. Acum câteva zile, după o cină cu fetele din echipă, am decis împreuna cu Lucille, Julia, Nicole și Jelena să ne urcăm toate în lift, deși era unul mic pentru patru persoane. A fost foarte amuzant pentru că așa am văzut
cum reacționează fiecare în astfel de situații. A fost un fel de team building.

10. Când erai mică, ce îți doreai să devii ca om mare?

L: Când eram mică îmi doream să devin avocat. Mă atrăgeau filmele polițiste, plus că îmi place să vorbesc foarte mult.

11. Care este următorul lucru pe care vrei să îl faci aici în România?

L: Îmi doresc ca împreună cu echipa CSM București să avem performanțe bune la meciul cu BLAJ.

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave us a reply

You must be logged in to post a comment.

Abonare newsletter

CITIȚI ÎN CONTINUARE

Like & share