Volei feminin. CSMB si-a incheiat drumul din Cupa Romaniei

Aseară, la Sala de Sport “Elite” din București s-a disputat manșa retur pentru calificarea la finala Cupei României. Echipa “tigroaicelor” a avut un început de meci foarte bun, a debordat de energie și s-a impus fără probleme în fața campioanei en-titre Alba Blaj. Cu toate acestea, jucătoarele noastre nu au reușit să mențină același ritm exploziv și în celelalte seturi, astfel că adversarele au câștigat meciul cu scorul de 1-3 și merg mai departe în finala Cupei României. CSM București vs Volei Alba Blaj 1-3 (25)

Antrenorul “tigroaicelor”, Ferhat Akbaș, a declarat: “Suntem foarte triști că nu ne-am calificat in finala Cupei României. În primul set am jucat foarte bine, dar după ne-am pierdut ritmul și nu ne-am mai revenit. Am putut să observ în timpul acestui meci că echipa este tot mai puternică și sper să reparăm cât mai repede aspectele care ne ridică probleme pentru că nu mai avem mult timp la dispoziție și ne așteaptă confruntări grele. Ne vom concentra pe meciurile din Divizia A1 și vom munci foarte mult.”

Setul 1

După câteva minute de la începutul meciului, Bernadett Dekany a avut trei servicii consecutive reușite, iar la scorul 5-2, antrenorul Darko Zakoc a cerut primul timp de odihnă pentru a tăia din avântul “tigroaicelor”. Jocul a continuat într-un mod echilibrat, iar la primul time-out tehnic scorul era 8-6 pentru CSMB, care a continuat să câștige puncte, însă nici echipa adversă nu s-a lăsat mai prejos. Când tabela de marcaj arăta scorul 14-9, antrenorul de la Blaj a cerut și ultimul timp de odihnă.  Tigroaicele au avut avânt și au condus cu o diferență de șapte puncte. Când adversarele s-au apropiat periculos de mult, antrenorul nostru a cerut cel de-al doilea time-out. Indicațile primite au fost de folos pentru că CSM București a încheiat setul la scorul de 25-20.

Setul 2

În cel de-al doilea set, “tigroaicele” nu au mai avut același ela și  lupta pentru puncte a devenit una mult mai dificilă. La scorul de 4-6 pentru Blaj, CSMB a cerut primul timp de odihnă. Când echipa adversă conducea cu cinci puncte, a intrat pe teren ridicătoarea Alice Kapelovies, iar la scurt timp antrenorul Ferhat Akbaș a cerut cel de-al doilea time-out pentru a încerca să le mobilizeze pe jucătoare. Până la scorul 8-15 ele nu au reușit să se coordoneze foarte bine, iar atunci Ferhat a încercat și alte formule de joc. Pe teren au mai intrat Alexia Căruțașu și Adina Roșca.  Cu toate acestea, “tigroaicele” nu s-au sincronizat mai bine, iar acest minus le-a făcut să piardă cel de-al doilea set.

Setul 3

Când antrenorul Darko a văzut că CSMB a început în forță cel de-al treilea set, nu a stat mult pe gânduri și a cerut imediat primul timp de odihnă la scorul de 4-1.  Sfaturile primite au funcționat pentru că adversarele au egalat la 6, după care au preluat conducerea. Partida a continuat cu o luptă de care pe care, iar tigroaicele au egalat din nou la 16. Experiența adversarelor și-a spus cuvântul pentru că ele nu s-au oprit din punctat și au câștigat setul cu scorul de 20-25.

Setul 4

Setul patru a continuat în aceași manieră echilibrată, la primul time out tehnic, doar un punct făcea diferența între cele două echipe. Deși “tigroaicele” au avut un plus de energie și au câștigat teren, adversarele nu s-au lăsat dominate ușor și au egalat la 14. Atunci antrenorul Ferhat a cerut primul timp de odihnă. CSMB și-a păstrat avântul și a început să câștige punct după punct. Când situația a devenit și mai tensionată, Alba Blaj a cerut, din nou, timp de odihnă, la scorul 17-19. Finalul setului a fost unul foarte disputat, dar ardelencele și-au adjudecat setul (23-25) și și-au asigurat drumul în finala Cupei României.

CSM București (5 puncte din serviciu, 42 din atac și 15 din blocaj). Din sextetul de bază au făcut parte: Sofija Medic (6 puncte), Nicole Koolhaas (8 puncte), Bernadett Dekany (9 puncte), Jelena Alajabeg (20 puncte), Julia Milovits (2 puncte),  Nikola Radosova (puncte 12) și libero-ul Luna Carocci. Antrenorul Ferhat Akbaș a mai făcut și următoarele schimbări: Alice Kapelovies, Alexia Căruțașu, Adina Roșca (1 punct), Ariana Pîrv (1 punct), Lucille Charuk (2 puncte) și libero-ul Andreea Ispas.

CS Volei Alba Blaj (11 puncte din serviciu, 48 din atac și 14 din blocaj). Echipa adversă a început jocul în următoarea formulă: Adina Șalaoru (15 puncte), Ana Antonijevic (5 puncte), Dubravka Djuric (4 puncte), Rebecka Lazic (8 puncte), Tatsiana Markevich (7 puncte), Nneka Onyejekwe (7 puncte) și libero-ul Marina Vujovic. Au mai intrat Ana Grabac (1 punct), Nadja Ninkovic (11 puncte), Rodriguez de A (15 puncte).

“Tigroaicele” se pregătesc pentru următoarea confruntare din Divizia A, care va avea loc sâmbătă, 4 februarie, cu echipa ACS Penicilina Iași. Vă așteptăm și pe voi să susțineți echipa preferată la Sala de Sport “Elite” din cadrul complexului comercial Sun Plaza, începând cu ora 18:00.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave us a reply

You must be logged in to post a comment.

Abonare newsletter

CITIȚI ÎN CONTINUARE

Like & share