Volei feminin. Challenge Cup. Olympiacos a invins CSM Bucuresti

CSM București a disputat aseară primul meci din șaisprezecimile cupei Challenge, cu echipa Olympiacos Piraeus, iar rezultatul a fost unul neașteptat. Surpriza a fost și mai mare pentru că după meciul cu Alba Blaj, unde “tigroaicele” s-au impus cu scorul de 3-2, așteptările erau altele. De patru sezoane, Olympiacos este campioana Greciei, iar aseară susținută de înflăcărarea fanilor, s-a impus în minimum de seturi (25-23, 25-18, 25-22).

Meciul a început cu un joc echilibrat, care pe care. La al doilea timeout tehnic, scorul arăta 14-16 pentru CSMB. După acest moment, echipa din Grecia a preluat conducerea, iar antrenorul Nicola Negro a cerut primul timp de odihnă la scorul 18-17 pentru a tăia din avântul adversarelor. La scorul 20-20, echipa noastră a pierdut un punct din cauza unei schimbări cerute greșit de două ori. Actul s-a încheiat la scorul 25-23 în favoarea gazdelor.

Dacă în prima jumătate a setului doi, jocul “tigroaielor” a mers bine, fără diferențe mai mari de 2 puncte, de la scorul 12-10, adversarele și-au întărit tactica și au câștigat puncte unul după altul. La finalul setului, Alice Kapelovies a avut patru servicii reuștie, dar asta nu a fost de ajuns, Piraeus având câștig de cauză cu scorul de 25-18.

Ultimul set a fost la fel de echilibrat, dar echipa Olympiacos l-a condus în prima parte. După o fază lungă și foarte disputată, în care s-a remarcat apărarea celor două echipe și “tigroaicele” au folosit lovitura cu piciorul, CSMB a reușit să egaleze la 14. Spre final, noi am preluat conducerea, dar antrenorul grecoaicelor a cerut timeout la scorul 20-22, moment în care CSMB și-a pierdut concetrarea și nu a mai reușit să puncteze. Partida s-a încheiat la scorul 22-25.

Gabriel Gancea, șeful secției de volei, a declarat:“Am întâlnit o echipă omogenă, cu experiență în meciurile internaționale și mult mai bine organizată. Olympiacos a beneficiat din plin de meciul pe terenul propriu și de suporterii înflăcărați. De asemenea a avut parte și de câteva ajutoare din partea arbitrului principal. La București, sperăm că vom întoarce situația calificării, unde ne vom juca șansa.”

“După o prestație care nu a fost una dintre cele mai bune, ne întoarcem din Grecia cu un rezultat dezamăgitor. Nu am reușit să facem un joc bun, dar asta nu înseamnă că nu putem răsturna situația la București. Avem șanse să câștigăm și să ne calificăm, dar astăzi nu am putut să ne ridicăm la nivelul de joc precum cel de duminică, în meciul cu Alba Blaj. Nu vreau să invoc sau să caut scuze, dar consider că trebuie să creștem ca mentalitate. O echipă trebuie să știe să își găsească energia și concentrarea, chiar dacă joacă din trei în trei zile. Știu că duminică am avut o partidă lungă și solicitantă, dar astăzi trebuia să jucăm mult mai bine de atât. Acum, trebuie să ne revenim și să ne pregătim pentru partida cu Lugoj.” – a declarat antrenorul CSMB, Nicola Negro.

 CSM București a început partida în următoarea formulă: Nicole Koolhaas (3 puncte), Bernadett Dekany (8 puncte), Lucille Charuk (5 puncte), Jelena Alajbeg (18 puncte), Mikola Radosova (4 puncte), Julia Milovits (1 punct) și libero-ul Andreea Ispas. Schimbările au intervenit încă din primul set: Ariana Pîrv (4 puncte), Adina Roșca, Sofija Medic (2 puncte), Alice Kapelovies (1 punct) și libero-ul Luna Carocci.

Olympiacos Piraeus a avut în sextetul de bază următoarele jucătoare: Katerina Giota (10 puncte), Ana Lazarevic (11 puncte), Nadzeya Malasai (12 puncte), Tzina Lamprousi (8 puncte), Zenia Tsima ( 11puncte), Christodoulou S (6 puncte) și libero-ul Areta Konomi.

CSM București va juca ultima etapa a Diviziei A1, din acest an, sâmbătă, 17 decembrie, pe terenul echipei CSM Lugoj. În tur, bucureștencele s-au impus cu scorul de 3-0.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave us a reply

You must be logged in to post a comment.

Abonare newsletter

CITIȚI ÎN CONTINUARE

Like & share