Volei feminin. Castigatoarea Challenge Cup are un nou antrenor

În vârstă de 30 de ani, Ferhat Akbaș este noul antrenor al echipei feminine de volei CSM București. Venit din Turcia, tânărul antrenor a preluat banca “tigroaicelor” după ce Nicola Negro și CSM București au încheiat de comun acord colaborarea pentru acest sezon.

“Sunt fericit că voi lucra pentru câștigătoarea Challenge Cup, CSM București. Mă bucură să văd că oamenii din club sunt bine organizați și că fac totul pentru a atinge rezultate cât mai înalte. Campionatul României este din ce în ce mai puternic și sper să avem parte de mulți spectatori la meciurile noastre, mai ales la partida cu Olympiakos, de pe 11 ianuarie, unde avem nevoie să câștigăm setul de aur pentru a merge mai departe” – a declarat Ferhat Akbaș.

Pe Ferhat Akbaș îl recomandă o bogată experiență și se numără printre antrenorii de elită ai momentului. Și-a început cariera la clubul de volei Turk Telekom Ankara din Turcia, unde a fost antrenor secund, ca mai apoi să petreacă un an în China la clubul Evergrande Hengda. Întors în Turcia, a fost antrenor secund pentru Vakifbank, echipă care a intrat în Cartea Recordurilor pentru că a reușit un parcurs de 73 de meciuri naționale și internaționale fără nicio înfrângere. În 2013, a fost asistentul antrenorului Massimo Barbolini pentru lotul național de volei feminin al Turciei, iar la vârsta de douăzeci și opt de ani devine antrenorul principal al naționalei din Turcia. Munca depusă i-a adus rezultate pe măsură: în 2014 a câștigat medalia de aur la Women’s European Volleyball League, iar în 2015 a participat la prima ediție a Jocurilor Europene de la Baku, unde Turcia a câștigat titlul de campioană. Tot în acel an, în cadrul competiției FIVB Volleyball Women’s U23 World Championship, Turcia a obținut medalia de argint.

Clubul Sportiv Municipal București îi urează bun venit lui Ferhat Akbaș și îi așteaptă pe susținătorii “tigroaicelor” la meciul din șaisprezecimile Cupei Challenge, împortiva echipei Olympiakos, de pe 11 ianuarie.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave us a reply

You must be logged in to post a comment.

Abonare newsletter

CITIȚI ÎN CONTINUARE

Like & share