Victorie pentru public in ultimul meci al Tigroaicelor din 2017

CSM Bucuresti încheie prima fază a Ligii Campionilor cu o victorie categorică în fața campioanei Poloniei. Campioana României termină Grupa A pe prima poziție, cu un total de 10 puncte. 

CSM București – Vistal Gdynia 34-22 (17-14)

Tigroaicele și-au luat rămas bun de la fani pentru anul 2017 cu o victorie firească, la finalul unui meci extrem de spectaculos.  Deși au câștigat partida la o diferență considerabilă, handbalistele de la CSM București nu au avut viață ușoară cu polonezele de la Gdynia. Prima repriză s-a jucat pe contre, iar cele două echipe au pus în scenă un spectacol pe placul tuturor celor prezenți în Sala Dinamo.  Adversarele de astăzi au intrat în meci extrem de montate, iar echipa din capitala României a avut probleme în a se distanța la mai mult de 3 goluri, 17-14. La revenirea de la cabine, Tigroaicele au apăsat accelerația și, din minutul 40, scorul a început sî ia proporții. Contraatacurile lansate de Jelena Grubisic și-au găsit destinația către extremele Curea, Hagman și Udriștioiu, care au punctat de fiecare dată. La final, tabela a indicat diferența de valoare dintre cele două echipe, iar CSM București încheie anul 2017 cu o victorie concludentă.

După meci, Helle Thomsen a declarat: Vreau să felicit echipa adversă pentru felul în care a luptat astăzi. Am fost echipa mai experimentată și am avut publicul de partea noastră. La pauză am hotărât că trebuie să alergăm mai mult și să jucăm mai rapid, iar victoria era foarte importantă pentru noi. La fel de important este și faptul că am înscris 34 de goluri, iar când o echipă marchează de atâtea ori, e greu să o învingi.

CSM București: Ungureanu, Grubisic, Iordache – portari, Curea 5, Hagman 5, Gullden 4, Neagu 4, Kurtovic 4, Udriștioiu 3, Manea 3, Frafjord 2, Jorgensen 2, Bazaliu 2, Jacobsen, Ayglon Saurina, Niombla.

Pentru Vistal Gdynia au înscris: Zych 4, Janiszewska 4, Kulwinska 3, Kozlowska 3, Stanulewicz 2, Uscinowicz 2, Kowalczyk 1, Blaszkowska 1, Szarawaga 1, Pekala 1.

În Main Round, campioana României pleacă din postura de lider al grupei principale A, cu 6 puncte, și va înfrunta echipele Gyori Audi ETO, Rostov Don și FC Midtjylland.

Până la finalul anului, zece dintre Tigroaice se vor afla în pregătire cu echipele naționale și vor participa la Campionatul Mondial din Germania. Așadar, Cristina Neagu, Aneta Udriștioiu și Bianca Bazaliu se vor duela cu franțuzoaicele Camille Ayglon Saurina și Gnonsiane Niombla în Grupa A. Din această grupă mai fac parte Paraguay, Slovenia, Angola și Spania. Suedezele Bella Gullden, Sabina Jacobsen și Nathalie Hagman vor înfrunta campioana mondială Norvegia, la care a fost convocată Amanda Kurtovic, precum și selecționatele Cehiei, Argentinei, Poloniei și Ungariei. Și în grupa C avem reprezentante: daneza Line Jorgensen va da piept secundul Adi Vasile, cooptat recent în staff-ul Muntenegrului, dar și cu naționalele Rusiei, Braziliei, Japoniei și a Tunisiei. Din păcate, accidentarea suferită de Majda Mehmedovic nu-i permite participarea la Campionatul Mondial. În Grupa D, Helle Thomsen și echipa Olandei vor juca împotriva Germaniei, Serbiei, Coreei de Sud, Chinei și a Camerunului. Competiția se va desfășura în perioada 1-17 decembrie.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave us a reply

You must be logged in to post a comment.

Abonare newsletter

CITIȚI ÎN CONTINUARE

Like & share