Victorie pentru CSM Bucuresti la debutul lui Vlad Caba pe banca tehnica

Schimbarea băncii tehnice a Tigrilor a fost de bun augur, CSM București obținând o victorie importantă împotriva Politehnicii Timișoara, scor 23-21 (12-9).

Deși Vlad Caba a preluat echipa ieri și nu a putut conta în partida de azi pe Ramba și Humet (ușor accidentați), antrenorul principal a găsit formula care să aducă 3 puncte vitale Tigrilor, fiind ajutat pe bancă de Anca Daniel. Cu un prim 7 format din Ciobanu – Onyejekwe, Robledo (Militaru în apărare), Tioumentsev, Hrastnik, Georgievski și Novanc, startul meciului a fost cu totul diferit față de cele din primele patru partide disputate în acest sezon al Ligii Zimbrilor. Atacul așezat și apărarea mult mai organizată și activă, dublată de intervențiile lui Ciobanu, au fost principalele plusuri observate față de meciurile precedente. După 7-7 în minutul 18, Tigrii au înscris 3 goluri consecutive și s-au desprins pe tabelă, avantaj pe care l-au menținut până la pauză, 12-9.

Apărarea CSM-ului a avut de suferit în primele 20 minute ale părții secunde, după eliminarea definitivă a lui Militaru din finalul reprizei întâi, astfel că SCM Politehnica Timișoara a reușit să egaleze scorul la 18-18, în minutul 49. Tigrii au accelerat din nou și s-au desprins rapid la 21-18. Bănățenii s-au apropiat la un gol în minutul 59, dar ultimul atac a aparținut gazdelor, care l-au fructificat printr-o aruncare de la 7 metri, transformată de Garcia Robledo.

Este de menționat faptul că la acest meci și-a făcut debutul într-un meci oficial și Leonardo Sampaio Santos. Chiar dacă nu și-a trecut numele pe lista marcatorilor, brazilianul a fost extrem de util în apărare și foarte activ în atac, reușind să obțină două aruncări de pedeapsă.

La finalul meciului, antrenorul Vlad Caba a declarat: Este o victorie foarte importantă, dar meritul este al echipei și al oamenilor care au muncit până acum. Campionatul României nu este atât de simplu pe cât pare. Trebuie tratată cu respect fiecare echipă deoarece meciurile sunt dificile, iar punctele sunt aceleași, fie că le obții după o partidă cu Timișoara, Iași sau Dinamo.”

CSM București: Ciobanu, Blazevic, Sunjic – portari, Garcia Robledo 4, Georgievski 3, Șomlea 3, Szasz 3, Tioumentsev 3, Hrastnik 2, Onyejekwe 2, Novanc 2, Negru 1, Militaru, Rotaru, Sampaio Santos, Mănescu.

SCM Politehnica Timișoara: Daskalovski, Savic, Vâlceanu – portari, Șania 6, Fenici 4, Orbovic 3, Marijanac 3, Krsto Milosevic 2, Lasica 1, Hrimiuc 1, Câmpan 1, Vuk Milosevic, Neamțu, Ștefan, Sânteiu.

Pentru Tigri urmează o perioadă extrem de încărcată, cu 5 meciuri în 17 zile, după cum urmează:

– Politehnica Iași vs CSMB, marți, 3 octombrie, ora 18:00

CSMB vs SKA Minsk (Belarus) în Cupa EHF – QR2- meciul tur, sâmbătă, 7 octombrie, ora 17:00, Sala Polivalentă din București (bilete AICI – în cuplaj cu meciul de Liga Campionilor, CSMB vs Krim)

– CSMB vs CS Dinamo București, joi, 12 octombrie, ora 19:30, Sala RAPID din București

– SKA Minsk vs CSM București în Cupa EHF – QR2 – meciul retur, duminică, 15 octombrie, ora 17:00 (ora Belarusului)

– CSM Focșani vs CSM București – urmează a fi stabilit de către FRH

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave us a reply

You must be logged in to post a comment.

Abonare newsletter

CITIȚI ÎN CONTINUARE

Like & share