Trei Tigri la Campionatul European Universitar de rugby 7

Campionatul European Universitar de Rugby 7 are loc in perioada 20-23 iulie, la Milano, Italia.

Acesta aliniaza la start sapte echipe din Italia, Georgia, Rusia, Portugalia, Franta, Spania si Romania.

Tara noastra este reprezentata de Universitatea Ecologica din Bucuresti din care fac parte si Tigrii George Croitoru, Ionut Macoveanu si Cosmin Iliuta.

George a reusit sa adune multiple convocari la loturile nationale ale Romaniei, atat la echipa nationala de rugby 7 cat si la selectionatele de rugby XV la nivel de juniori. Acesta joaca pe postul de mijlocas la gramada pentru echipa CSM Bucuresti.

Cosmin Iliuta a facut parte din lotul Romaniei de rugby 7 U18 care a participat la Campionatul European anul trecut din postura de capitan al echipei cat si din echipa de rugby XV U20 care a terminat pe locul patru Campionatul European de anul acesta.

Ionut Macoveanu, linia a II-a a Tigrilor a reusit sa se impuna anul acesta in Campionatul National Universitar cu Universtiatea Ecologica din Bucuresti, acest rezultat permitandu-le sa participe la competitia continentala.

Competitia a inceput vineri, 21 iulie, primul meci programat pentru Romania fiind cel impotriva Spaniei, reprezentata de Universitatea din Valencia, de la ora 11.30, castigat de echipa noastra cu 49-0, iar de la ora 18.00 meciul impotriva Georgiei, pierdut cu 5-0.

A doua zi a Campionatului European Universitar de rugby 7 a inceput la ora 09.00 cu meciul dintre Romania si Franta, reprezentata de Universitatea din Rennes, pierdut cu 17-14. Al doilea meci pentru Romania programat la ora 12.00 cu echipa Portugaliei, a fost castigat de echipa noastra cu 24-0, iar de la ora 17.30 a avut loc meciul cu Rusia, pierdut cu 19-14.

Pe 23 iulie, de la ora 13.00, Romania va intalni Italia, reprezentata de Universitatea din Milano, pentru ca dupa ora 16.00 sa fie programate meciurile din fazele finale in functie de rezultatele obtinute.

UPDATE: In meciul contra Italiei, Romania s-a impus cu scorul de 26-12 pentru a accede in finala mica (locurile a competitiei, finala in care urmau sa intalneasca echipa Frantei, reprezentata de Universitatea Rennes 2. Francezii au castigat finala mica cu scorul de 33-28, astfel Universitatea Ecologica din Bucuresti a obtinut locul patru la Campionatul European Universitar de rugby 7.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave us a reply

You must be logged in to post a comment.

Abonare newsletter

Like & share