Tigroaicele au meci de Final 4 in Norvegia, cu Larvik, sambata, de la ora 18:00. Handbal feminin

CSM București susține sâmbătă, de la ora 18:00, cu Larvik (Norvegia) cel mai important meci al acestui început de an, miza fiind cu bătaie lungă, turneul Final 4 al Ligii Campionilor. Partida se va juca în deplasare, iar cele două echipe se reîntâlnesc la aproximativ o lună distanță, după partida tur desfășurată în Sala Polivalentă și încheiată cu scorul 26-26.

În ianuarie, în meciul direct, CSM București și Larvik și-au făcut debutul în grupele principale ale competiției europene. Între timp, fiecare grupare a mai disputat câte două partide, iar lucrurile au devenit destul de clare, din punct de vedere al calculelor. Atât campioana României, cât și cea a Norvegiei au nevoie de victorie pentru a obține locul 2 în grupa din care fac parte. Locul 1 ocupat de Gyor pare deja acontat, fiind greu de crezut că formația maghiară mai poate fi depășită, ținând cont de programul care îl va avea în continuare.

Înaintea acestui joc, Larvik ocupă locul 3 în clasament cu 8 puncte, fiind la egalitate cu Midtjylland, echipa clasată pe locul 2. CSM București se situează în imediata apropiere a celor două formații, pe locul 4, cu 7 puncte. Cu un succes în Norvegia, echipa pregătită de Aurelian Roșca va urca cel puțin o poziție în clasament, extrem de importantă în vederea abordării sferturilor de finală.

Ambele formații sunt neînvinse în 2017 în Europa. CSM București a câștigat două partide după jocul tur cu Larvik, în timp ce campioana Norvegiei a reușit cu Gyor aceeași ispravă ca și la București, să plece cu un punct. Față de întâlnirea din capitala României, Larvik a reintegrat-o în echipă pe Karoline Breivang, revenită pe teren după ce a născut. Cele mai importante jucătoare ale adversarelor sunt cele de mână stânga, Amanda Kurtovic și Linn-Kristin Koren Riegelhuth, care împreună au marcat 113 goluri în Liga Campionilor, în acest sezon. Cele două norvegiene sunt în Top 4 în clasamentul golgheterilor.

Având în vedere importanța partidei din Norvegia, delegația CSM București a plecat cu două zile mai devreme la Larvik. Antrenorul Aurelian Roșca are la dispoziție toate jucătoarele care au evoluat și în partida tur, inclusiv pe Paula Ungureanu, care a fost recuperată.

Jucătoarele de la CSM abordează întâlnirea cu optimism și o încredere dublată de vestea venirii Cristinei Neagu, în echipa Tigroaicelor, din sezonul viitor.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave us a reply

You must be logged in to post a comment.

Abonare newsletter

CITIȚI ÎN CONTINUARE

Like & share