Tigrii trec de Turda si se vor infrunta in finala cu Dinamo

© FOTO: Mircea Rosca / www.SportPictures.ro


Tigrii s-au calificat, pentru al treilea sezon consecutiv, în Finala Ligii Naționale de Handbal Masculin, după ce au învins în meciul decisiv echipa Potaissa Turda, scor 24-22 (13-11). Lupta pentru AUR se dă între CSM București și Dinamo Bucuresti.

A fost cea de-a șasea partidă dintre cele două echipe în actualul sezon, dar a fost cea mai importantă confruntare. Chiar și fără Marijanac, Șomlea și Humet (accidentați), handbaliștii de la CSM București au fost la conducere pe tabelă de la un capăt la celălalt al meciului de la Turda. Jucătorii antrenați de Zvonko Shundovski au început extrem de bine partida și în minutul 7 aveau un avans de 3 goluri (0-3).  Ardelenii au strâns rândurile și au egalat la 9, în minutul 23. Rolandas Bernatonis a ieșit la rampă și a înscris 3 goluri consecutive, iar tabela indica scorul de 11-13, după prima parte a jocului.

La revenirea de la vestiare, Turda a marcat rapid de 2 ori și a egalat din nou situația. Ionuț Iancu a închis poarta, Tigrii au apăsat accelerația și s-au distanțat la 5 goluri, în minutul 42, 14-19. Pe fondul unei relaxări, sportivii bucureșteni au mai înscris o singură dată în următoarele 10 minute, timp în care ardelenii au marcat 6 goluri. Jucătorii din capitală au fost mai lucizi în atac în ultima parte a jocului, astfel încât victoria și calificarea a trecut în contul echipei CSM București.

Antrenorul Zvonko Shundovski a pregătit extrem de bine meciul decisiv, reușind să surprindă în numeroase rânduri apărarea adversă cu un atac supranumeric 7 contra 6. Mingea a circulat extrem de bine dintr-un capăt în celălalt al semicercului, astfel încât raportul golurilor înscrise de la 9m este egal cu cel al golurilor înscrise de la 6m, câte 11. Celelalte 2 reușite i-au aparținut lui Guillaume Saurina, din aruncări de la 7m.

CSM București: Iancu, Blazevic – portari, Milosevic 5, Georgievski 4, Saurina 4, Bernatonis 3, Novanc 3, Stamate 2, Negru 2, Aslanian 1, Mănescu, Constantinescu, Rotaru, Militaru, Stavrositu, Roșu.

Pentru Potaissa Turda au marcat: Thalmaier 5, Adomnicăi 4, Raul Marian 4, Savic 2, Iancu 2, Zacaciurin 1, Pavel 1, Huta 1, Ignat 1, Lazăr 1.

Tigrii vor da piept cu Dulăii de la Dinamo București în finala campionatului. Meciurile sunt programate a se disputa în 31 mai, ora 18:15 (Sala Dinamo) și 05 iunie, ora 18:00 (Sala Rapid), iar în cazul unei partide decisive, aceasta se va disputa în 08 iunie, ora 18:00 (Sala Dinamo).

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave us a reply

You must be logged in to post a comment.

Abonare newsletter

Like & share