Tigrii se impun clar in fata echipei Dinamo, in derby-ul campionatului

Tigrii nu le-au dat nicio șansă campionilor în prima confruntare din acest sezon și s-au impus clar pe teren propriu. CSM București leagă trei victorii consecutive în Liga Zimbrilor și se apropie încet încet de podium.

CSM București – Dinamo București 33-20 (16-13)

Dulaii au deschis scorul în partida disputată în Sala Rapid, dar a fost printre puținele momente în care s-au aflat în avantaj pe tabelă. Tigrii s-au desprins încet, dar sigur, iar în minutul 12 aveau deja un avans de 4 goluri, scor 8-4. Antrenorul dinamoviștilor a cerut time-out, iar echipa din Ștefan cel Mare s-a apropiat la un gol. Au urmat 15 minute în care cele două echipe au jucat pe contre, cu goluri și de-o parte, și de cealaltă. Eliodor Voica l-a introdus pe Sajad Esteki în locul lui Komogorov, când CSM București s-a desprins la 13-10, iranianul a înscris de 3 ori consecutiv, iar dinamoviștii au egalat în minutul 27. Echipa pregătită de Vlad Caba a apăsat din nou accelerația și a mai marcat de trei ori până la finalul primei reprize, stabilind scorul pauzei: 16-13.

Tigrii au revenit extrem de motivați de la vestiare și nu le-au mai lăsat nicio portiță dinamoviștilor. Sunjic i-a luat locul lui Ciobanu în poarta CSM-ului, iar cele două contraatacuri consecutive transformate de Goce Georgievski a dus diferența de scor la 6 goluri în favoarea gazdelor. Apărarea coordonată de Santos și Ramba a blocat toate culoarele, Mate Sunjic a închis poarta, iar Tioumentsev a găsit cele mai bune soluții în atac, ajutat fiind și de Javier Humet, care a arătat o poftă de joc extraordinară, astfel că avantajul Tigrilor a crescut considerabil. Stâlpul apărării alb-roșii, Alireza Mousavi, a văzut cea de-a treia eliminare temporară și, implicit, cartonașul roșu în minutul 44, iar handbaliștii pregătiți de Vlad Caba au speculat toate momentele de slăbiciune din tabăra dinamovistă. S-a încheiat 33-20 pentru CSM București, o revanșă după finala pierdută sezonul precedent și o victorie importantă pentru moralul Tigrilor înaintea returului de la Minsk din Cupa EHF, care se va disputa duminică, de la ora 17:00.

Cred că echipa a jucat la 90% din potențial. O să încercăm să urmărim această linie, să menținem acest nivel de joc, a declarat Javier Humet. Este a treia victorie consecutivă în campionat, ne dorim să continuăm tot așa. Duminică avem un meci foarte important la Minsk, sperăm să facem o treabă bună și să ne calificăm mai departe, a completat Nicu Negru.

CSM București: Ciobanu, Sunjic – portari, Georgievski 6, Humet 5, Negru 4, Tioumentev 4, Rotaru 3, Hrastnik 2, Sampaio Santos 2, Szasz 2, Ramba 2, Garcia Robledo 2, Onyejekwe  1, Militaru, Novanc, Șomlea.

Dinamo București: Irimuș, Grigoraș, Sayed – portari, Komogorov 5, Boskovic 5, Descat 3, s. Esteki 3, Mocanu 3, Gayduchenko 1, Mironescu, Șandru, Gavriloaia, A. Esteki, Mousavi.

În următoarea etapă a Ligii Zimbrilor, Tigrii se vor deplasa la Focșani, pe 20 octombrie, după care urmează o pauză competițională pentru reunirea loturilor naționale.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave us a reply

You must be logged in to post a comment.

Abonare newsletter

CITIȚI ÎN CONTINUARE

Like & share