Tigrii se deplaseaza in Ghencea, acolo unde sezonul trecut s-au impus de doua ori

Dupa o etapa in care au stat, Tigrii revin pe teren si o vor face pe terenul liderului din SuperLiga CEC Bank, Steaua Bucuresti, intr-un adevarat derby al Capitalei programat in etapa a XIII-a, penultima a sezonului regulat al primului esalon valoric. Meciul va avea loc duminica, 30 aprilie, de la ora 14.00, in Ghencea, fiind transmis in direct pe Dolce Sport si RugbyTV.ro.

Istoricul intalnirilor dintre CSM Bucuresti si Steaua Bucuresti incepe in sezonul 2011, cel de debut al SuperLigii CEC Bank, inca de la primele confruntari consemnandu-se partide spectaculoase, cu multe eseuri, Tigrii punandu-i de fiecare data la grea incercare pe miltari in ciuda rezultatelor trecute in statistica jocurilor.

In primele trei sezoane cea mai mica diferenta de scor a fost de 22-18 in favoarea Stelei, consemnata pe stadionul Ghencea in 2011, iar cea mai interesanta disputa cu siguranta o putem nota pe cea din 2013, tot in Ghencea, atunci am condus cu 15-14 in minutul 45, dar aveam sa cedam in cele din urma pentru a ramane doar cu satisfactia bunusului defensiv.

Legat tot de primele confruntari, ca un aspect interesant cele mai multe eseuri in contul echipei noastre impotriva ros-albastrilor le-a marcat Florin Surugiu, patru la numar, in prezent mijlocasul la gramada fiind prezent in lotul Stelei. Dintre jucatorii care bateau atunci defensiva militarilor astazi se mai afla in lotul Tigrilor, capitanul Adrian Ion si Alexandru Mitu.

In 2014 partidele CSM Bucuresti-Steaua Bucuresti isi castigasera statutul de derby, iar intalnirile din sezonul regulat ale acelei editii a SuperLigii CEC Bank au fost cele mai disputate de pana atunci, echipa noastra trecandu-si in palmares prima victorie in fata celei mai titrate echipe a rugbyului romanesc.

Pe stadionul Olimpia in turul sezonului regulat, CSM Bucuresti a dat lovitura reusind un 22-14 in fata Stelei, rezultat care ulterior a propulsat-o in premiera in Play-Off. La pauza ros-albastrii conduceau cu 11-6, apoi s-a facut 14-6, dar gratie unui mol de margine rulat perfect Cosmin Ratiu a finalizat cu eseu efortul colectiv si Daniel Statulescu a transformat, alte puncte reusindu-le Andrei Filip din lovituri de pedeapsa.

In retur situatia s-a schimbat, eseul lui Valentin Ivan si tentativele de tinta concretizate de Marian Ispir ne-au creat avantaj, scorul devenind 11-7, dar victoria a revenit celor de la Steaua, pe final Tigrii marcand inca o incercare avandu-l ca autor pe Simpson Dylan.

Sezonul trecut, 2015, ramane unul memorabil in istoria echipei noastre, incununata prin cucerirea medaliilor de bronz. In prima confruntare cu Steaua am terminat la egalitate 15-15, desi am condus dupa prima repriza cu 10-3, Johnny Sola eseu, Florin Vlaicu transformare si Malupo Mateo lovitura de pedeapsa fiind marcatorii Tigrilor, ros-albastrii egaland printr-un eseu venit in ultimul minut.

Revansa din Ghencea a fost cu siguranta una dintre partidele de referinta pentru istoria SuperLigii CEC Bank. CSM Bucuresti a condus cu 15-9 cu un eseu spectaculos in urma unei actiuni individuale de efect a regretatului Atelea Okati, dar miltarii au fost cei care conduceau dupa primele 40 de minute cu 23-22.

Avea sa fie insa partida lui Atelea Okati care in partea secunda a mai marcat doua eseuri iar Tigrii obtineau prima victorie in Ghencea si nu oricum, rezultatul final de 42-23, fara a primi puncte in al doilea mitan de joc, aducand in visteria echipei noastre punctul bonus ofensiv.

CSM Bucuresti-Steaua Bucuresti a fost apoi partida pentru medaliile de bronz, programata tot in Ghencea. Chiar daca ros-alabstrii porneau favoriti, Tigrii au fost din nou la inaltime si au controlat jocul in intregime, doua eseuri ale lui Tiberiu Conache si patru tentative de tinta concretizate de Florin Vlaicu plasandu-ne la finalul sezonului pe treapta a treia a podiumului de premiere.

Duminica, 30 aprilie cu incepere de la ora 14:00, pe stadionul din Complexul Ghencea se va scrie o noua fila din istoria confruntarilor directe dintre Tigri si miltari, echipa noastra vizand ocuparea pozitiei a patra la finalul sezonului regulat, cea care asigura o partida de baraj pentru semifinale pe propriul teren.

Palmaresul intalnirilor CSM Olimpia Bucuresti-Steaua Bucuresti in SuperLiga CEC Bank:

2011
CSM Olimpia Bucuresti-Steaua Bucuresti 12-28-Sezonul regulat
Steaua Bucuresti-CSM Olimpia Bucuresti 22-18-Sezonul regulat

2012
Steaua Bucuresti-CSM Olimpia Bucuresti 36-19-Sezonul regulat
CSM Olimpia Bucuresti-Steaua Bucuresti 20-39-Sezonul regulat

2013
CSM Olimpia Bucuresti-Steaua Bucuresti 22-52-Sezonul regulat
Steaua Bucuresti-CSM Olimpia Bucuresti 26-20-Sezonul regulat

2014
CSM Olimpia Bucuresti-Steaua Bucuresti 22-14-Sezonul regulat
Steaua Bucuresti-CSM Olimpia Bucuresti 27-16-Sezonul regulat
Steaua Bucuresti-CSM Olimpia Bucuresti 19-10-Play-Out(faza a doua)

2015
CSM Olimpia Bucuresti-Steaua Bucuresti 13-13-Sezonul regulat
Steaua Bucuresti-CSM Olimpia Bucuresti 23-42-Sezonul regulat
Steaua Bucuresti-CSM Olimpia Bucuresti 8-21-Finala locurilor 3-4

2016-2017
CSM Bucuresti-Steaua Bucuresti 19-28-Sezonul regulat

Statistica all-time
CSM Bucuresti
Bilant all-time in SuperLiga CEC Bank: 95-36-4-55-2156:2429(31 puncte bonus)
Bilantul intalnirilor directe CSM-Bucuresti-Steaua Bucuresti: 13 partide disputate, 9 victorii Steaua, 3 victorii CSM Bucuresti, 1 rezultat de egalitate.

Statistica din acest sezon:
Loc 6-10-3-0-7-216:313-13p(1pb)
Eseuri marcate: 22
– 9 cu aportul inaintarii (Kamil Sobota, George Tudor, Taufui Sokihava-2, Adrian Ion, George Suluashvili, Paul Petucher, Tongia Makefu, Marian Soana)
-13 cu al liniilor dinapoi (Daniel Faasen-3, Marian Ispir-3, Jack Cobden-2, Moa Maliepo-2, Tiberiu Conache, Fahiua Siale, Richard Plopeanu)
Eseuri primite: 41
Cei mai eficienti marcatori de eseuri: Marian Ispir si Daniel Faasen – cate 3 reusite
Cel mai eficient marcator de puncte: Daniel Faasen-80 (3e,10tr,15lp), Valentin Calafeteanu-23(4tr,5lp)
A primit titlul de “Jucatorul meciului”: Taufui Siokivaha, Jack Cobden
Cartonase galbene: 9
Cartonase rosii: 3

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave us a reply

You must be logged in to post a comment.

Abonare newsletter

Like & share