Tigrii de la tenis, prestatie buna in Croatia

Sirius Open, unul dintre cele mai populare turnee printre jucatorii de tenis in scaun rulant, a avut loc anul acesta in perioada 22-25 Iunie, la Zagreb, Croatia. Printre favoritii turneului s-au numarat S. Sommerfeld (GER) nr. 26, Joseph Riegler (AUT) nr. 40, Giorgos Lazaridis (GRE) nr. 41, Carlos Anker (NED) nr. 54, A. Berdichevsky (ISR) nr. 87, Harald Pfundner (AUT) nr. 104, Taneli Tenhunem (FIN) nr. 105 si Hakan Gungor (TUR) nr. 122.

            Tigrii de la CSM, Filisan Ionut si Gaita Mihai, au intrat in competitie la simplu, pe tabloul principal de pe locurile 198, respectiv 156. In primul tur Filisan a jucat contra croatului Antonio Arambasic nr. 543 si Gaita Mihai a jucat contra favoritului nr. 6 al turneului Harald Pfundner.

            Prima zi de competitie in Zagreb s-a incheiat cu o victorie in contul lui Filisan Ionut, acesta invingandu-l pe croat cu scorul de (7-5, 6-2) si cu o infrangere pentru Mihai Gaita in fata austriacului, cu scorul de (6-0, 6-1).

            Dupa un meci de aproximativ doua ore jumatate si Filisan Ionut cedeaza in a doua zi competitionala in fata austriacului Harald Pfundner cu scorul de (6-7 (3), 6-4, 6-0). Astfel, incheindu-si participarea la simplu.

            Pe tabloul de consolari la simplu Mihai Gaita a inceput competitia ca favorit nr. 1, primind (BYE) in primul tur. In al doilea tur l-a intalnit pe Wolfgang Stieg (AUT) nr. 334 in ierarhia mondiala ITF.  Gaita si-a adjudecat victoria cu scorul de (6-2, 7-5).  M. Gaita a avansat asadar in turul al treilea al competitiei, avandu-l ca oponent urmator pe turcul Oguzhan Gunes. Victoria a fost si de aceasta data in favoarea tigrului de la CSM, acesta castigand in fata turcului cu scorul de (7-5, 6-7 (0), 6-0). In finala, M. Gaita l-a intalnit pe romanul Ciprian Anton, favorit 2 pe tabloul de consolari si cedeaza partida in fata acestuia cu scorul de (3-6, 6-4, 6-4).

            Finala de la simplu s-a disputat intre Steffen Sommerfeld (GER) favorit nr. 1 si Joseph Riegler (AUT) favorit nr. 2, trofeul fiind castigat de austriac cu scorul de (2-6, 6-2, 7-6 (5)).

            La dublu, Filisan Ionut a facut pereche cu Hakan Gungor (TUR) si i-a intalnit pe Ciprian Anton/Szilard Fustos. Duo-ul Filisan/Gungor a castigat intalnirea cu scorul de (6-3, 6-4) si i-a intalnit in turul doi pe favoritii nr. 2 de pe tabloul de dublu, pe austriecii Harald Pfundner/Joseph Riegler. Perechea romano-turca a cedat meciul in fata favoritilor cu scorul de (6-2, 6-1).

            Gaita Mihai a facut pereche la dublu cu finlandezul Taneli Tenhunen si i-a intalnit pe favoritii nr. 3 de pe tablou Adam Berdichevsky/Giorgos Lazaridis. Favoritii nr. 3 de pe tabloul de dublu au avansat in turul urmator cu scorul de (6-2, 6-2).

            In urma participarii la turneul din Croatia, Filisan Ionut recastiga locul 173, la simplu, in clasamentul international ITF, iar Gaita Mihai isi mentine pozitia pe 155 in ierarhia mondiala.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave us a reply

You must be logged in to post a comment.

Abonare newsletter

Like & share