Tigrii de la CSM sunt in top 150 jucatori de tenis in scaun rulant ai lumii

Filisan Stancu Ionut si Gaita Mihai sunt, dupa terminarea turneului din  Florenta, Italia, in top 150 jucatori ai lumii, conform clasamentului Federatiei Internationale de Tenis (ITF).

In perioada 19  – 24 Iulie a avut loc turneul Internazionale Citta’ di Firenze, competitie la care au participat jucatori din tari precum Croatia, Rusia, Elvetia, Georgia, Australia sau Irlanda. Evenimentul a avut loc la unul dintre cele mai vechi cluburi de tenis din Italia, Circolo del Tennis Firenze 1898.

Pe tablou au fost inscrisi 32 de jucatori, iar printre favoriti s-au numarat Silviu Culea (nr. 46) ITA, Henry De Cure (nr. 51) AUS, Ivan Tratter (nr. 52) ITA, Luca Spano (nr. 53) ITA, Leonid Shevchik (nr. 67) RUS, Massimiliano Banci (nr. 84) ITA si Daniel Pellegrina (nr. 79) SUI.

In primul tur la simplu Filisan l-a avut ca adversar pe italianul Gerardo Riccardi (nr. 177). Dupa aproximativ 45 de minute de joc, Filisan l-a invins pe italian cu scorul de 6-1, 6-2. Tot in primul tur la simplu Gaita l-a intalnit pe elvetianul Matthias Huerlimenn (nr. 422). Dupa aproximativ o ora jumatate, Gaita a castigat meciul cu scorul de 6-2, 6-4. In turul secund la simplu, Filisan l-a intalnit unul dintre cei care avea sa devina finalist al turneului, pe elvetianul Daniel Pellegrina (nr. 79 – favorit 7); iar Gaita l-a intalnit pe australianul Henry de Cure (nr. 51 – favorit 2) in turul doi. Ambii romani au cedat partidele in fata adversarilor mai bine clasati cu scorul de 6-3, 6-1, respectiv 6-1, 6-1.

Astfel, in urma punctelor acumulate, Filisan Ionut reuseste cea mai buna clasarea a sa la simplu in ierarhia mondiala, ocupand locul 150. De asemenea, Gaita pastreaza cea mai buna clasare a unui jucator roman de tenis in scaun rulant din prezent, ocupand locul 133.

Cei doi tigri au facut echipa la acest turneu, pentru a intra in proba de dublu. Au inceput competitia ca favoriti nr. 3. In primul tur, dou-ul romanesc a avut BYE, in al doilea tur cei doi i-au intalnit pe elvetienii Matthias Huerlimenn/ Herbert Keller si i-au invins cu scorul de 6-4, 6-2. In semifinala i-au intalnit pe favoritii nr. 1 Massimiliano Banci/ Daniel Pellegrina. Italienii s-au impus cu scorul de 6-1, 6-1 si au ajuns in finala competitiei.

La simplu turneul a fost castigat de favoritul nr. 1 Silviu Culea (ITA), iar la dublu de favoritii nr. 2 Krzysztof Brezyna/Leonid Schevchik.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave us a reply

You must be logged in to post a comment.

Abonare newsletter

Like & share