Tigrii convocati la echipa nationala de rugby

Echipa nationala de rugby a Romaniei va disputa in luna noiembrie doua meciuri test, primul cu Samoa, iar cel de-al doilea cu Tonga.

Antrenorul Lynn Howells a stabilit lotul de jucatori pentru primul meci, iar de la CSM Bucuresti Jack Cobden, Stelian Burcea, Valentin Calafeteanu, Paula Kinikinilau si Alexandru Oancea au fost convocati.

Stelian Burcea, capitanul Stejarilor anul trecut, este o prezenta constanta la echipa nationala, acesta adunand un numar de 64 de selectii pana in momentul de fata. Pentru CSM Bucuresti acesta a evoluat pe postul sau din linia a III-a in toate meciurile inafara de prima etapa, fiind in perioada de recuperare de dupa accidentare.

Valentin Calafeteanu a devenit Tigru de la inceputul acestui sezon si in ciuda accidentarii suferite care l-a obligat sa lipseasca de la prima etapa, acesta este cel mai bun marcator de puncte, dupa Darren Baron, cu 38 de puncte inscrise. Vali are 92 de prezente la echipa nationala si evolueaza pe postul de mijlocas la gramada.

Paula Kinikinilau, jucatorul originar din Tonga este deja la selectia cu numarul 14, dupa ce si-a facut debutul pentru Stejari intr-un meci test, cu Tonga, in 2015. Acesta evolueaza pe postul de centru.

Jack Cobden a debutat la echipa nationala a Romaniei anul trecut in Rugby Europe Championship, in meciul contra Belgiei, meci in care Jack a inscris doua eseuri din postura de aripa.

Taloneurul Alexandru Oancea, transferat la CSM Bucuresti in vara acestui an, a reusit evolutii impresionante in SuperLiga CEC Bank, astfel ca a intrat in atentia staff-ului echipei nationale, acesta urmand sa participe la antrenamentele Stejarilor de pregatire a meciului cu Samoa.

Primul meci test al Romaniei va avea loc pe 18 noiembrie, de la ora 18.00, pe stadionul Arcul de Triumf, impotriva echipei din Samoa, echipa care se claseaza pe locul 16 in ierarhia mondiala, pe cand Stejarii o pozitie mai sus, pe 15.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave us a reply

You must be logged in to post a comment.

Abonare newsletter

CITIȚI ÎN CONTINUARE

Like & share