Tigrii au pierdut semifinala Cupei Regelui cu Baia Mare în ultima secundă, 27-31

Echipa de rugby CSM București a ieșit cu fruntea sus din semifinala Cupei Regelui, disputată sâmbătă la Sibiu contra campioanei en titre. Tigrii au condus cu 27-24, dar CSM Știința Baia Mare a marcat eseul victoriei în cel de-al nouălea minut de prelungire dictat de arbitrul Radu Petrescu. Scor final, 31-27 (18-17). Pentru CSM Olimpia au marcat în acest meci Siale Fahiua – eseu și Jeff Taljard – trei transformări și două lovituri de pedeapsă, două eseuri fiind de penalitate.

Antrenorul Danie de Villiers spune că este mândru de modul în care au abordat acest meci elevii săi. ”Nu cred că am fost atât de dezamăgit în viața mea. Nu atât de dezamăgit de rezultat, ci modul în care au evoluat lucrurile în meci. Băieții au dat totul și meritau să fie în finală. Au fost echipa mai bună, echipa care a dominat. Sunt lucruri pe care nu le pot spune, pentru a nu avea probleme, dar toți cei care au fost aici au văzut foarte clar că am fost echipa mai bună și meritam victoria. Îmi pare rău pentru băieți, nu meritau acest lucru. Nu voi comenta mai mult, vom merge mai departe. Ținând cont de cirmustanțele actuale, faptul că băieții au luptat așa cum au făcut-o și nu s-au lăsat doborâți de probleme mă face să fiu mândru de ei. Au rămas în picioare și au luptat”, a declarat antrenorul echipei CSM Olimpia.

CSM Olimpia a făcut un meci bun, de calitate. Un pic neașteptat a fost jocul tactic cu piciorul, care nu întotdeauna a fost cel mai reușit, ducând la situații în care Tigrii au fost obligați să se apere. Au făcut-o însă bine, în cea mai mare parte a timpului.

Cu două minute înainte de final, când CSM conducea cu trei puncte (27-24), arbitrul a judecat eronat o fază în favoarea băimărenilor, deși ar fi trebuit să acorde penalitate pentru Tigri (un jucător băimărean a atacat din lateral într-o grămadă spontană). ”Arbitrul ne-a scos practic din jumătatea lor. Mai era puțin din meci și am fi gestionat finalul jucând în terenul advers. Așa, jocul a fost mutat la noi”, spun Tigrii. Nu a fost însă singura fază judecată astfel.

În prelungiri, băimărenii au atacat furibund, de pe o parte pe alta, până când au găsit breșa care le-a adus eseul victoriei. Era deja al nouălea minut de prelungire.

CSM Știința Baia Mare nu i-a avut la acest meci pe cei patru jucători de la echipa națională. CSM Olimpia a pierdut însă aproape 16 jucători față de prima parte a campionatului, la care se adaugă cei trei care sunt la prima reprezenativă (Vlaicu, Carpo și Surugiu). ”Acești băieți m-au făcut să fiu mândru”, a mai spus Danie de Villiers.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave us a reply

You must be logged in to post a comment.

Abonare newsletter

CITIȚI ÎN CONTINUARE

Like & share