Tenis. Monica Niculescu, in sferturi la turneul din Luxemburg, dupa o revenire de senzatie cu Francesca Schiavone

Monica Niculescu, vedeta secției de tenis de la CSM București, este una dintre jucătoarele zilei în circuitul profesionist WTA, după ce s-a calificat în sferturile de finală ale turneului din Luxemburg, dotat cu premii totale de 250.000 de dolari. Nu prezența în sferturi a fost o surpriză, cât mai ales modul în care Monica a câștigat partida din optimi. Tigroaica CSMB a revenit miraculos în meciul cu italianca Francesca Schiavone (97 WTA), scor 3-6, 7-5, 6-4, calificându-se astfel între primele opt jucătoare ale turneului.

Veterana Schiavone, campioana de la Roland Garros 2010,  a condus cu 6-3 şi 5-2, având două break-uri în decisiv, moment în care mai toată lumea din tribună era pe picior de plecare. Niculescu s-a transformat însă într-o Tigroaică veritabilă și a întors meciul, deși Schiavone a servit de două ori pentru set și meci, la 5-2 şi 5-4! Jucătoarea antrenată de Călin Ciorbagiu a replicat de fiecare dată, egalând la seturi printr-o serie formidabilă de 5 game-uri la rând.

Decisivul a fost presărat de asemenea cu răsturnări de situaţie. Italianca şi-a revenit în prima jumătate a setului, a avut break la 4-3, însă românca a ieşit din nou la rampă! „Moni” a încheiat partida cu stil, graţie unei alte serii frumoase de 4 game-uri consecutive, obţinând biletul pentru sferturi după un thriller de două ore şi 36 de minute!
Monica Niculescu şi-a asigurat un premiu în valoare de 4.758 de dolari, iar în faza următoare se va duela cu câştigătoarea meciului dintre Sabine Lisicki (Germania, 94 WTA) şi Caroline Wozniacki (Danemarca, 17 WTA).

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave us a reply

You must be logged in to post a comment.

Abonare newsletter

CITIȚI ÎN CONTINUARE

Like & share