Tenis. Jucatorii in scaun rulant de la CSMB, experienta buna in Anglia

Jucătorii români de tenis în scaun rulant, Ionut Filişan şi Mihai Gaita, ambii legitimaţi la CSM Bucureşti, şi-au încheiat cu succes participarea la turneele de tenis din Anglia.

După participarea din perioada 16-19 februarie la turneul Preston Indoor Wheelchair Tennis Tournament din orasul Preston, Anglia, Filişan şi Gaiţă şi-au continuat evoluţia în Bolton (Anglia), la turneul USN Bolton Arena, între 21-25 februarie.

Turneul a fost onorat cu prezenţa de sapte jucători din top 20 mondial, veniţi din Suedia, Olanda, Africa de Sud, Spania si Japonia, iar favoriţii turneului au fost Stefan Olsson (SWE) nr. 7, Maikel Scheffers (NED) nr.8, Takuya Miki (JPN) nr.10, Tom Egberink (NED) nr.11, Evans Maripa (RSA) nr.5, Daniel Caverzachi (ESP) nr.15, Marc McCaroll (GBR) nr. 7 si Martin de la Puente (ESP) nr. 26.

La simplu, pe tabloul principal, Filiş a cedat în primul tur, după un meci de aproximativ o oră, în faţa lui Laszlo Farkas (HUN), fost numar 15 mondial, participant la patru Paralimpiade. Meciul s-a incheiat cu scorul de 6-2, 6-1 in favoarea ungurului.

Tot pe tabloul principal, Gaiţă a trecut în primul tur de Lars Jemberg (SWE) cu 6-1, 6-1, dar a cedat în turul secund, cu 6-0, 6-1, în faţa favoritului nr. 7 al turneului, Marc McCarroll (GBR), nr. 17 mondial.
La dublu, Filisan Ionut a jucat calificari pentru accederea pe tabloul principal, facand echipa cu chilianul Diego Perez, numar 203 mondial. Prima pereche pe care acestia au intalnit-o a fost formata din perechea suedeza Pontus Andersson (nr. 516) / Ludwig Persson (nr.580). Meciul a fost castigat de Filisan/Perez cu 6-0, 6-2, obtinand astfel calificarea pe tabloul principal.

Din cauza unei defectiuni tehnice la scaun rulant de tenis, chilianul Diego Perez a fost nevoit sa se retraga din competitie, echipa Filisan/Perez incheindu-si evolutia la turneul din Anglia.

In urma retragerii perechii Filisan/Perez, echipa suedeza formata din Lars Jemberg/Anders Wistrand a primit un wild card, intalnindu-l pe tabloul principal pe Gaita Mihai, care a format echipa la dublu cu Silviu Culea (ITA) nr 49. Gaita/Culea i-au invins pe suedezi cu 6-0, 6-1 si au acces in sferturile de finala ale turneului. În această fază, perechea Gaita/Culea a cedat cu 6-0, 6-1, în faţa favoriţilor nr. 3, Daniel Caverzachi (ESP)/Maikel Scheffers (NED).

In urma participarii la celedoua turnee de la Preston si Bolton din Anglia, Mihai Gaita a reusit sa urce pana pe locul 135 mondial, iar Filisan Ionut isi mentine pozitia – locul 175 mondial.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave us a reply

You must be logged in to post a comment.

Abonare newsletter

CITIȚI ÎN CONTINUARE

Like & share