Tenis. Jucatorii in scaun rulant de la CSM Bucuresti, in arena internationala

Secția de tenis de la CSM București strălucește pe plan internațional nu doar prin cele două vedete feminine, Monica Niculescu și Irina Begu, ci și prin jucătorii în scaun rulant.

Sezonul competițional la tenis în scaun rulant, rezervat jucătorilor cu dizabilități, s-a dechis odată cu turneul de la Preston (Anglia), desfășurat în perioada 16-19 februarie. Pe tabloul principal, alături de cei mai valoroși jucători din ierarhia mondială ITF, s-au aflat și jucătorii români Ionuț Stancu Filișan (nr. 171) și Mihai Gaiță (nr. 228), ambii legitimați la CSM București.

La Preston Indoor Wheelchair Tennis Tournament au participat 16 jucători din circuitul mondial, veniți din țări precum Rusia, Italia, Australia, Chile, Suedia și România.

La simplu, în primul tur, Mihai Gaiță a jucat împotriva lui Andreas Wistrand (nr. 156) din Suedia și a trecut în următoarea etapă cu scorul de 6-0, 6-1, în timp ce Ionut Filișan a cedat în meciul cu Adam Berdichevsky (nr. 69) din Israel, 6-1, 6-2.

În al doilea tur, Gaiță l-a întâlnit pe favoritul numărul 1 al competiției, Marc McCarroll (nr. 17) și a fost eliminat, scor 6-1, 6-1.

După ce a fost eliminat de pe tabloul principal în primul tur, Filișan a intrat pe tabloul de consolare, unde l-a întâlnit pe rusul Leonid Shevchik (nr. 86). Meciul de aproximativ o oră și jumătate s-a încheiat cu 7-6 (7-4), 6-1 în favoarea rusului.

La dublu, perechea Filișan/Gaiță (nr. 498) i-a întâlnit pe De Cure/Shevchik (Australia / Rusia, nr. 167). Primul set a fost câștigat de adversarii românilor, cu 6-0, iar al doilea set le-a revenit Tigrilor de la CSMB, cu 6-4. În final, românii au cedat în super tie-break cu scorul de 10-5.

În continuare, jucătorii  români vor participa la un al doilea turneu în Anglia, Bolton Indoor (21-25 februarie).

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave us a reply

You must be logged in to post a comment.

Abonare newsletter

CITIȚI ÎN CONTINUARE

Like & share