Tenis. Finala romaneasca la Openul Lituanian pentru persoane in scaunul cu rotile

Intre  27-30 aprilie, la Vilinius, Lituania a avut loc o noua editie a turneului ITF Future Series Lithuanian Open pentru persoanele in scaunul cu rotile.

Romania i-a avut si de aceasta data reprezentanti pe tigrii de la CSM Bucuresti, Mihai Gaita si Filisan Ionut. La acest turneu au participat Stefanos Diamantis nr. 37 mondial (GRE), Giorgos Lazaridis nr. 56 (GRE), precum si jucatori din tari precum Africa de Sud, Finlanda, Spania, Israel, Polonia, Belarus, Rusia sau Suedia. Au fost in total 28 de jucatori, dintre care 20 de participanti la masculin si 8 la feminin.

Gaita si Filisan au intrat direct in turul doi pe tabloul principal, la simplu, primul jucand impotriva spaniolului Frances Pratt Serra (fav. 5), respective Filisan impotriva finlandezului Taneli Tenhunen (fav. 8). Cei doi tigrii au cedat meciurile cu scorurile de (6-3, 6-3) si (6-1, 6-0).

 Astfel, tigrii de la CSM Bucuresti au intrat pe tabloul de consolari al turneului, Mihai Gaita devenind fav. 2 pe acest tablou. In primul tur Gaita l-a intalnit pe polonezul Kamil Bukrym si l-a invins cu scorul de 6-3, 6-3. In semifinale a jucat impotriva israelianului Genadi Kohanov, castigand cu 7-5 6-2. Calificandu-se prin aceste victorii in finala.

 Pe acelasi tablou Filisan l-a intalnit in primul tur pe polonezul Mariusz Jakubowski si l-a invins cu scorul de 6-2 6-1. In semifinale l-a intalnit pe fav. 1 de pe acest tablou Vilijar Villiste (EST) si a castigat meciul cu scorul de 6-1 6-4. Filisan la randul lui calificandu-se in finala.

 Parcursul celor doi tigri a facut posibila o finala romaneasca la simplu la turneul din capitala Lituaniei. Infruntarea dintre cei doi parteneri de antrenament a durat aproximativ 1h 30 min si s-a incheiat in favoarea lui Filisan Ionut cu scorul de 6-4 6-3.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave us a reply

You must be logged in to post a comment.

Abonare newsletter

Like & share