Tenis. CSM Bucuresti a transferat unul dintre cei mai valorosi tineri jucatori din Europa

CSM București își întărește secția de tenis cu unul dintre cei mai valoroși tineri jucători România. Timișoreanul Nini Dică (15 ani), locul 4 în clasamentul european la U14, campion mondial în proba de dublu la Petit AS, a acceptat oferta CSMB și se va alătura Monicăi Niculescu pe lista cu jucători de top care vor concura la clubul primăriei Capitalei.

Pe lângă performanțele de mai sus, Dică are în palmares 9 titluri de campion național în probe de simplu, dublu și dublu mixt, este finalist la 12 ani în cadrul turneului mondial Eddie Herr din SUA, s-a clasat pe locul 3 la simplu în cadrul turneului “Petits As” din Franța, a ocupat locul 4 la Turneul Campionilor Lacoste U14 de la Londra, fiind unul dintre cei șase copii invitați să participe la acest turneu, alături de reprezentanții Angliei, Franței, Spaniei, Braziliei și Chinei-Taipei. În decembrie 2015 a participat în SUA la Eddie Herr Bolettieri, unde s-a clasat între primii opt din peste 400 copii participanți. În șase ani de tenis competițional, Nini Dică a câștigat peste 160 trofee.

Alex Nedea, șeful secției de tenis de la CSM București: ”Odată cu transferul lui Nini Dică, unul dintre cei mai buni și talentați tineri tenismeni din Europa, CSM București dorește să pună o primă cărămidă la temelia unuia dintre cele mai mari centre de tenis pentru copii și juniori din România. Cred cu tărie că tenisul nu trebuie să fie un sport elitist, practicat doar de copiii părinților potenți financiar, ci un sport al talentului. Avem ca scop principal performanța, dar suntem conștienți că prin sport putem forma o viitoare generație frumoasă, sănătoasă și cu valori sociale solide”.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave us a reply

You must be logged in to post a comment.

Abonare newsletter

CITIȚI ÎN CONTINUARE

Like & share