Sah. Rezultat de exceptie: Lia Alexandra Maria, medalie de bronz la Campionatele Europene de sah clasic

Sportivii de la secția de șah a Clubului Sportiv Municipal București (coordonator – prof. Maria Popescu) au trecut la nivelul următor: iau cu asalt competițiile internaționale de obiectiv. Ultima performanță de marcă vine de la Campionatele Europene de șah clasic, desfășurate la Praga (Cehia), în perioada 17-28 august.

La supercompetiția rezervată categeoriilor de vârstă 8-18 ani, la care au participat 1.369 de sportivi din 49 de țări, CSM București a reușit peformanța de a avea o clasare pe podium. Lia Alexandra Maria a cucerit medalia de bronz la categoria 8 ani, după o luptă acerbă, cu adversare puternice din Ucraina, Rusia, Spania, Armenia și Turcia.Rezultatul ei este cu atât mai remarcabil, cu cât s-a aflat la prima ei prezență la o competiție de asemenea anvergură.

La această competiție, CSM București a fost reprezentat de sportivele Denisa Andreea Bucur, la categoria 14 ani, Alexia Teodora Puia, la categoria 10 ani și Lia-Alexandra Maria, la categoria 8 ani. Antrenorul Costică Ciprian Nanu, Mare Maestru Internațional, a pregătit perfect sportivele de la CSMB, tehnic și tactic, pe parcursul întregii competiții, fiind, de asemenea, și șeful delegației României la acest Campionat European.

Rezultatele obținute de sportivele de la CSMB la Campionatele Europene de la Praga:

Lia-Alexandra  Maria (categoria 8 ani) – locul III (medalie bronz)

Alexia-Teodora Puia (categoria 10 ani) – locul 14

Denisa Andreea Bucur (categoria 14 ani) – locul 30

lia alexandra maria denisa bucur alexia teodora puia

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave us a reply

You must be logged in to post a comment.

Abonare newsletter

CITIȚI ÎN CONTINUARE

Like & share