Rugby. Victorie de caracter. CSM Olimpia – in semifinalele Superligii

Rugbiștii de la CSM Olimpia au reușit sâmbătă o victorie mare, care îi propulsează în semifinalele Superligii CEC Bank. În meci de baraj pentru pătrunderea în careul de ași al competiției, jucătorii antrenați de Danie de Villiers s-au impus cu 27-22 în fața echipei Dinamo București, după două reprize de prelungiri. La finele primelor 80 de minute, scorul a fost egal, 19-19. Aceasta este cea de a doua victorie în prelungiri a Tigrilor în fața Buldogilor alb-roșii, după cea din Cupa României.

Meciul a fost dramatic și cu răsturnări spectaculoase de scor. În primele 80 de minute, Dinamo a condus cu 3-0 și 6-3, dar CSM a revenit de fiecare dată, grație loviturilor de pedeapsă transformate de Florin Vlaicu. La jumătatea reprizei a doua, Tigrii au marcat un eseu așa cum îi stă bine unei echipe unite, printr-un mol rulant, pornit după o tușă (balonul a fost culcat de Agiacai, Vlaicu a transformat): 16-12. Nu a fost însă decisiv, pentru că Dinamo a marcat la rându-i un eseu transformat (16-19). Vlaicu a dus însă meciul în prelungiri cu o lovitură de pedeapsă care a lovit mai întâi bara.

În prelungiri, CSM a fost echipa mai puternică și mai decisă, adjudecându-și victoria. Bomboana pe tort a fost un nou eseu, marcat de Nichita, tot în urma unui mol rulant. Aceasta a fost cea de a treia calificare într-o semifinală a Tigrilor în acest sezon.

În penultimul act, CSM Olimpia va juca în deplasare la Timișoara.

Danie de Villiers: ”Înainte de orice, nu a fost un meci estetic, aș spune că a fost urât, dar important pentru noi a fost rezultatul, din mai multe motive. Am trecut prin multe în acest an, au fost multe lucruri care nu au mers așa cum ne-am fi dorit. Dar această echipă s-a mobilizat fantastic, jucătorii au fost frați și camarazi, așa cum au arătat și astăzi. Este al doilea meci pe care îl câștigăm cu Dinamo în extra-time, iar acești băieți au continuat să lupte unul pentru altul. Nu am câștigat campionatul astăzi, am opt titluri în palmares, dar meciul de azi a fost unul dintre cele mai speciale momente din cariera mea. De acea sunt foarte fericit”.

Evoluția scorului

Repriza I

0-3 lovitură de pedeapsă Bratu (Dinamo)

3-3 lovitură de pedeapsă Vlaicu (CSM)

3-6 lovitură de pedeapsă Bratu

6-6 lovitură de pedeapsă Vlaicu

9-6 lovitură de pedeapsă Vlaicu

Repriza II

9-9 lovitură de pedeapsă Bratu

9-12 lovitură de pedeapsă Bratu

16-12 eseu Agiacai, transformă Vlaicu (CSM)

16-19 eseu Simi Kata, transformă Bratu (Dinamo)

19-19 lovitură de pedeapsă Vlaicu

Prelungiri

19-22 lovitură de pedeapsă Bratu

24-22 eseu Nichita, Vlaicu ratează conversitarea (CSM)

27-22 lovitură de pedeapsă Vlaicu

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave us a reply

You must be logged in to post a comment.

Abonare newsletter

CITIȚI ÎN CONTINUARE

Like & share