Rugby. Tigrii sunt în semifinalele Cupei României, după o victorie de caracter: 20-10 cu Dinamo

Rugbiștii de la CSM Olimpia București s-au calificat în semifinalele Cupei Românei, după o victorie dramatică, dar cu atât mai frumoasă, obținută sâmbătă în fața echipei Dinamo București. Soarta meciului s-a decis după două reprize de prelungiri: 20-10 (7-3, 10-10).

Tigrii au început în forță și au dominat categoric prima parte, când au marcat un eseu prin efortul pachetului de înaintare: Sobota a culcat balonul în terenul de țintă advers, iar Taljard a transformat: 7-0. În primele 25 de minute, Dinamo nu a reușit decât de vreo două ori să iasă din jumătatea proprie și doar prin mingi trimise cu piciorul. După minutul 30, oaspeții au mai echilibrat jocul și au redus din diferență printr-o penalitate: 7-3.

În repriza a doua, Taljard a mai pus trei puncte în contul CSM, în urmaunei penalități (10-3), dar Dinamo a revenit și a aruncat în luptă toate energiile pentru a căuta egalarea. Apărarea Tigrilor a rezistat în stil de echipă mare, dar a cedat o singură dată, când oaspeții au reușit să culce balonul în terenul de țintă. Eseu transformat: 10-10.

În prelungiri, Tigrii au fost mai deciși și mai proaspeți, astfel că au marcat mai întâi prin Ispir (lp) și apoi prin Agiacai (eseu, transformat de Ispir). Scor final: 20-10. În semifinale, CSM Olimpia va întâlni săptămâna viitoare pe Timișoara Saracens, în deplasare (un singur meci).

Danie de Villiers: ”A fost un meci foarte dificil, disputat între două echipe care aveau nevoie ca de aer de o calificare în semifinalele Cupei României. Nu a fost cel mai frumos meci pe care l-am văzut, dar importantă este până la urmă rezultatul final. Mergem săptămâna viitoare la Tmișoara, unde vom încerca să obținem un rezultat favorabil”

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave us a reply

You must be logged in to post a comment.

Abonare newsletter

CITIȚI ÎN CONTINUARE

Like & share