Rugby. Tigrii s-au calificat în semifinalele Cupei Regelui

Rugbiștii de la CSM Olimpia București și-au asigurat prezența în semifinalele Cupei Regelui după ce au încheiat la egalitate, 18-18 (13-15) meciul disputat sâmbătă cu Dinamo București, pe stadionul Olimpia. Acesta a fost penultimul meci al Tigrilor în Grupa A a competiției, din care mai face parte și Timișoara Saracens RCM UVT. CSM Olimpia a acumulat 7 puncte și săptămâna viitoare va primi la București replica liderului Timișoara Saracens (14 puncte). Dinamo a acumulat 2 puncte din patru meciuri.
Chiar și fără cei trei jucători de la prima reprezentativă, Vlaicu, Surugiu și Carpo, Tigrii au început în forță meciul cu Dinamo. Jucătorii antrenați de Danie de Villiers au punctat încă din minutul doi, printr-un eseu de penalizare dictat după ce oaspeții au prăbușit intenționat, la un metru de butul lor, un mol rulant pornit de CSM în urma unei margini de pe linia de 22. Stătulescu a transformat: 7-0.
Dinamo a răspuns în minutul 10 printr-un eseu înscris de Feokaaki, într-un moment în care Tigrii erau cu un om în minus pe teren, după o eliminare temporară.
CSM a fost în continuare echipa mai speculativă și i-a forțat pe adversari să greșească de două ori în 22-ul propriu. De fiecare dată, Stătulescu a pus punctele pe tabelă din penalități, astfel că scorul a ajuns 13-5 pentru Tigri (min. 30).
Până la pauză, Dinamo a reușit să întoarcă rezultatul, printr-un eseu convertit și o lovitură de penalitate: 13-15.
În repriza a doua, canicula instalată în București și-a pus amprenta pe joc, dar chiar și așa CSM a reușit în minutul 50 o fază frumoasă pe linia de treisferturi, care a dus la marcarea unui eseu prin Siale Fahiua (netransformat): 18-15.
Până la final, Dinamo a reușit doar să egaleze, meciul încheindu-se nedecis, scor 18-18.
CSM Olimpia: Nere, Beca, Bădălicescu, Rațiu, D. Vasile, Mitu, A. Ion (căp), Sobota – Ivan, Stătulescu – T. Conache, Fahiua, Sola, Ispir, Okati. Rezerve: Iacob, Tamba, Gordaș, Melinte, Taufui, Beldean, Țiglă, Prunaru. Antrenor: Danie de Villiers

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave us a reply

You must be logged in to post a comment.

Abonare newsletter

CITIȚI ÎN CONTINUARE

Like & share