Rugby. Tigrii, punct bonus defensiv la primul meci din sezon

Cupa României, etapa 1: CSM Olimpia București – Dinamo București 7-14 (0-3)

Cu o echipă mult schimbată față de sezonul trecut, cu un nou colectiv tehnic (antrenor principal fiind Daniel Neaga), Tigrii au arătat la debutul în noul sezon competițional că mai au de lucru până când angrenajul va funcționa la parametrii cu care echipa ne-a obișnuit sezonul trecut. Sâmbătă, în prima etapă a Cupei României, ediția 2016, CSM Olimpia a cedat pe teren propriu în fața echipei Dinamo, scor 7-14. Tigrii pun însă primul punct în clasament, grație bonusului defensiv.

Ca mai toate partidele disputate între cele două echipe în ultimii ani, și aceasta a fost echilibrată. Dinamo a deschis scorul printr-o lovitură de pedeapsă concretizată de uvertura Cristian Onofrei, iar până la pauză s-a jucat intens, dar fără ca vreuna dintre echipe să aibe acțiuni decisive.

În repriza secundă, tot oaspeții au punctat (eseu netransformat și lovitură de pedeapsă), scor 0-11, dar CSM Olimpia a avut ulterior o acțiune frumoasă, concretizată printr-un eseu după un mol de margine, foarte bine continuat de Mackefu Tongia. Siale Fahiua a transformat, iar scorul a devenit 7-11. Din păcare, momentul a venit mult prea aproape de finalul partidei, astfel că până la ultimul fluier tabela s-a mai modificat doar o dată, în dreptul oaspeților (lovitură de pedeapsă). Scor final 7-14.

Așa cum se întâmplă de obicei la meciurile de debut de sezon, când angrenajul echipelor nu este încă bine pus la punct, au fost destule greșeli de ambele părți, însă jucătorii celor două echipe au compensat prin determinare.

Săptămâna viitoare, în etapa a doua, CSM Olimpia va juca în deplasare la Iași.

Daniel Neaga (antrenor CSM Olimpia): ”Este abia primul meci oficial. Noi suntem o echipă tânără, încercăm să construim o echipă tânără pentru sezonul ce tocmai a început, cu o medie de vârstă foarte mică. Avem și jucători cu experiență, sperăm să reglăm ce a fost negativ astăzi și să menținem ce a fost pozitiv. Noi jucăm la fiecare meci pentru victorie, iar la finalul jocurilor vedem unde am ajuns”.

Adrian Ion: ”Am dominat mai mult, dar Dinamo a profitat de unele greșeli personale pe care le-am făcut. Pe parcursul meciului au fost însă multe lucruri bune, pozitive. Important este că avem pe ce construi. Obiectivul nostru este să construim o echipă competitivă, deoarece avem mulți jucători tineri, antrenori noi. Cred că mai durează puțin până ne omogenizăm ”

CSM Olimpia: 1. Alexandru Savin. 2. Mackefu Tongia, 3. Mihai Popovici, 4. Andrei Mitroi, 5. Petre Neacșu, 6. Alexandru Mitu, 7. Adrian Ion. 8. Kamil Sobota, 9. Fahiua Siale, 10. Daniel Stătulescu, 23 Mihai Beldean, 12. Richard Plopeanu, 13. Johnny Sola, 11. Tiberiu Conache, 15. Okati Atelea.

Rezerve: 16. Iulian Ailincăi, 17. Tudor George, 18. Iacob Nichita, 19. Taufui Siokivaha, 20. Vasile Dragoș, 21. George Croitoru, 22. Sioeli Lama, 14. Florentin Ion.

Antrenor: Daniel Neaga

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave us a reply

You must be logged in to post a comment.

Abonare newsletter

CITIȚI ÎN CONTINUARE

Like & share