Rugby. Tigrii lui Neaga, campionii DNS la rugby în 7

CSM București și-a mai adăugat un trofeu în vitrină. Rugbiștii lui Daniel Neaga, de la U23, au câștigat titlul de campioni în Divizia Națională de Seniori la rugby în 7. Competiția s-a derulat în cadrul a trei etape desfășurate în localități diferite, cu șase echipe la start. CSM U23 a avut cea mai bună evoluție, clasându-se la final pe locul 1, cu un total de 48 de puncte, urmată de RCM Galați 42 p și RC Bârlad 41 p.
Joi, 13 august, jucătorii și stafful tehnic de la CSM U23 au primit trofeul, medaliile și tricourile galbene, inscripționate cu mesajul ”campion Divizia Națională Seniori rugby 7 – DNS 2015”. Reprezentantul federației la această festivitate a fost Mircea Paraschivescu, directorul Comisiei de Competiții din cadrul FRR. ”Vă felicit pentru rezultatele voastre, vă doresc să rămâneți la fel de competitivi și să fiți feriți de accidentări”, a fost mesajul reprezentantului FRR. Alături de căpitanul Plopeanu, merită amintiți câțiva jucători care au făcut posibil acest rezultat: Prunaru, Țiglă, Ghiur, Grigore, Sibeli Lama și Siokivaha Taufui, ultimii doi fiind originari din Tonga.
campioanaDNSR7Competiția se rugby în 7 a fost integrată în cadrul sezonului DNS 2015, fiind un prilej de a le oferi rugbiștilor un program competițional cât mai bogat. CSM U23 este lider și în Divizia Națională de Seniori XV, cu victorii pe linie (10 din 10 meciuri disputate). Proiectul lansat de Clubul Sportiv Municipal București, la inițiativa directorului general prof. Constantin Căliman, s-a conturat frumos și vine să asigure schimbul de mâine al echipei din Superligă. De altfel, patru jucători au fost deja promovați la echipa mare. ”Suntem ca o familie, iar legăturile între jucători și între noi, stafful tehnic, și ei, contează enorm. Când directorul mi-a spus să conturez acest proiect am mers în țară și am adunat jucători care nu mai erau pe nicăieri. Terminaseră junioratul și nu aveau echipe. Erau practic pe stradă. Le-am oferit o șansă, iar ei ne răsplătesc prin implicare totală și o dorință foarte mare de a reuși. Deja patru au plecat la echipa din Superligă, iar în locul lor am adus cinci jucători foarte tineri, de 18 ani”, spune antrenorul Daniel Neaga. Alături de acesta se află în permanență antrenorul Ovidiu Cârcei, kinetoterapeutul Cristian Gâgiu și organizatorul Florian Opriș.
După o pauză de două luni, Divizia Națională de Seniori se reia sâmbătă, 15 august, odată cu meciurile etapei a 12-a. CSM U23 va juca pe teren propriu (Stadionul Olimpia, ora 18:00) cu Știința Petroșani. Oaspeții se află pe locul 8 în clasamentul DNS, cu 16 puncte, în timp ce echipa Tigrilor este lider cu 47 de puncte.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave us a reply

You must be logged in to post a comment.

Abonare newsletter

CITIȚI ÎN CONTINUARE

Like & share