Rugby. Tigrii, locul 4 în Cupa Regelui dupa o finala spectaculoasa

Rugbiștii de la CSM Olimpia București au încheiat pe locul 4 ediția 2016 a Cupei Regelui, după ce au cedat la limită în finala mică disputată sâmbătă, pe Stadionul Arcul de Triumf – FRR, scor 15-16 (3-16), în meciul cu Dinamo București. Tigrii au fost foarte aproape să câștige partida și implicit medaliile de bronz, dar două ratări din poziții favorabile (o lovitură de pedeapsă și o transformare), ambele în partea a doua a jocului, le-au anulat șansele.

Începutul jocului a fost echilibrat, iar miza a derminat ambele echipe să încerce convertirea în puncte a oricărei penalități de care a beneficiat. Primii au punctat dinamoviștii (l.p în min. 6 / 3-0), dar mijlocașul la grămadă Daniel Faasen a egalat în minutul 13, prin același procedeu. Dinamo a dominat în grămadă și până la pauză a mai punctat prin două lovituri de pedeapsă și un eseu marcat înr-o perioadă în care CSM Olimpia avea un jucător eliminat cu cartonaș galben: 3-16 la pauză.

În repriza a doua, pe teren a fost practic o singură echipă, CSM Olimpia. Tigrii au jucat cu o ambiție deosebită și au dominat chiar și atunci când erau cu om în minus pe teren. Mai întâi a venit eseul lui Tudor George (min. 50), transformat de Siale: 10-16. A urmat, 10 minute mai târziu, o ratare încredibilă a lui Siale: lovitură liberă de la 20 de metri, aproape cental! CSM a avut nevoie de câteva minute bune pentru a trece peste șoc și a continuat să domine. În minutul 70, în urma unei presiuni extraordinare a pachetului de înaintare, Baraulea (Dinamo) a văzut cartonașul galben, iar imediat linia a II-a Marian Șoană a culcat balonul în terenul de țintă advers. Ar fi fost de ajuns ca Ispir să convertească eseul pentru ca Tigrii să ia o opțiune puternică pentru victorie, însă, deși poziția nu era una imposibilă, vântul i-a jucat feste jucătorului de la CSMB, care a ratat: 15-16. Tigrii au încercat în ultimele minute să puncteze decisiv, dar au fost obligați să privească la final cu ochi în lacrimi spre o tabelă care nu s-a mai modificat. După finala mică din Cupa Regelui, se poate spune că CSM Olimpia a pierdut un meci, dar a câștigat o echipă!

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave us a reply

You must be logged in to post a comment.

Abonare newsletter

CITIȚI ÎN CONTINUARE

Like & share