Rugby. Tigrii joaca pentru calificarea in finala Cupei Regelui

În ultimul meci din acest an, Tigrii își joacă șansa pentru calificarea în finala Cupei Regelui.

Semifinala este între ocupantele locurilor 2 și 7, locul 1 din clasament, respectiv Baia Mare fiind calificată direct în finala. Practic, se rejoacă confruntarea de săptămâna trecută cu Timișoara Saracens de pe stadionul Gheorghe Rășcanu.

Celelalte semifinale sunt între Steaua și CSU Cluj (locurile 3 și 7) și Dinamo și Politehnica Iași (locurile 4 și 5).

Chiar dacă CSMB nu pleacă cu prima șansă în confruntarea cu Timișoara, a demonstrat prin victoria directă din SuperLigă, faptul că poate face un meci mare. La fel ca și săptămâna trecută gazdele au jucători de bază absenți, fiind la lotul României pentru meciurile test cu SUA, Canada și Uruguay.

După partida de săptămâna trecută, în ciuda unei accidentări la cap încă din debutul meciului, Adrian Ion rămâne în teren până la finalul partidei. Acesta declară:

„Sunt bine acum. Am 4 copci. O să îmi treacă. A fost un balon șutat, l-am prins și am atacat. Taloneorul timișoarean a încercat să mă placheze, eu am alunecat pe terenul noroios și am dat cap în cap. Mi-am revenit repede și am jucat până la final cănd m-am mai lovit o data, dar nu a fost grav. Cu sângerarea a fost mai dificil pentru că nu se oprea și tot trebuia să merg la margine să mă șteargă. Noroc că am avut cască, altfel era mai rău.

Meciul strans, prima repriză bună, iar din a doua am început să greșim și să ratăm placaje. Nu ne-au dominat în punctele fixe. Am ținut bine, nu ne-au împins deloc.

Muncim mult pentru a marca un eseu și pe câteva greșeli individuale primim încercări foarte ușor.

Ca punct forte al echipei, jocul înaintării merge foarte bine. A lucrat și Nae (n.r. Dragoș Niculae) cu noi mult la jug și a prins bine.

Pentru meciul de sâmbătă avem nevoie de concentrare de la început până la sfârșitul meciului. Să ne apărăm bine și să nu lăsăm brațele jos 80 de minute.”

Echipa probabilă: 1. Savin Alexandru, 2. Tongia Makefu, 3. Zirnea Ionut, 4. Soana Marian, 5. Sobota Kamil, 6. Mitu Alexandru, 7. Arvinte Mario, 8. Ion Adrian [C], 9. Croitoru George, 10. Niacsu Ionut, 11. Coman Ionut, 12. Fahiua Siale, 13. Conache Tiberiu, 14. Lama Sioeli, 15. Ispir Marian, 16. Tutunea Alexandru Alberto, 17. Popa George, 18. Popovici Mihai, 19. Macoveanu Ionut, 20. Taufui Siokivaha, 21. Mattoccia Alessio, 22. Sola Johnny, 23. Ion Florentin

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave us a reply

You must be logged in to post a comment.

Abonare newsletter

CITIȚI ÎN CONTINUARE

Like & share