Rugby. Stafeta generatiilor: tanarul Ionut Macoveanu (CSM U23), cadou și încurajări de la fosta glorie Marin Ionescu

Un tânăr jucător de la CSM U23 București a fost remarcat de o fostă glorie a rugbyului românesc. Un fapt banal? Nicidecum, atât timp cât ”veteranul” își însoțește admirația printr-un gest de suflet, ce poate marca evoluție ulterioară a tânărului rugbyst.

Zilele trecute, echipa CSM U23 București a avut un oaspete de seamă. Fosta glorie Marin Ionescu (62 de ani) a venit la antrenamentul Tigrilor lui Neaga pentru a-i acorda un cadou simbolic unuia dintre jucătorii de certă perspectivă din lotul CSMB. Un fel de ștafetă de la o fostă glorie pentru o speranță.

Jucătorul vizat a fost Ionuț Macoveanu. În vârstă de 19 ani, tânărul jucător descoperit de Stelian Dumitru ”Cioc” joacă linia a II-a și are un fizic impresionant: 1,99 metri înălțime și 100 de kilograme. El s-a alăturat anul acesta Tigrilor și l-a impresionat imediat pe Marin Ionescu, care l-a putut vedea la ultimele meciuri disputate de liderul Diviziei Naționale de Seniori.

Marin Ionescu i-a oferit lui Ionuț Macoveanu un tricou de joc și i-a urat să fie sănătos și să asculte de antrenori. ”Ascultarea profesorilor și antrenorilor este prima regulă. Sportivii trebuie să se dăruiască exemplar și să nu facă rabat de la efort în antrenamente și competiții. Atât în teren cât și în societate trebuie să fie exemple de urmat. Îți doresc să fii sănătos și să ajungi la echipa națională. Eu cred că posibilitățile tale”, i-a transmis Marin Ionescu tânărului Macoveanu.

Marin Ionescu și-a început cariera de jucător în 1969, chiar pe terenul Parcul Copilului, unde se antrenează Tigrii de la CSM U23 București. Într-o carieră remarcabilă, el a adunat 25 de selecții sub tricolor, darv și 7 titluri naționale, 5 cupele ale României și 3 campionate europene cu naționala. Marin Ionescu este rugbystul român care a marcat primul eseu al naționalei Stejarilor pe tărâm britanic, în fața unei naționale britanice. Evenimentul a avut loc în 1979, la meciul test cu Țara Galilor.

Duminică, Ionuț Macoveanu și colegii lui din echipa CSM U23 vor disputa un nou meci pe teren propriu în DNS. Tigrii lui Neaga vor întâlni echipa CSM Suceava, meciul urmând a avea loc pe Stadionul Olimpia, de la ora 10:00.

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave us a reply

You must be logged in to post a comment.

Abonare newsletter

CITIȚI ÎN CONTINUARE

Like & share