Rugby. Profil Jucător: Tiberiu Conache

Cum te-ai apucat de rugby?

De rugby m-am apucat în 1998. Tata a avut o influență foarte mare. Prima dată a fost ca un joc, nu am vrut să merg neaparat, dar tata m-a amăgit că o să îmi ia o ciocolată, o să îmi dea o înghețată. Eram copil și m-a prins. Până în anul 2000 a fost doar o plăcere, iar după am mers… cu o mai mare plăcere. Făceam și fotbal, iar din 2000, după cum spuneam am continuat doar cu rugby-ul.

Cine te-a infulențat în carieră?

Cea mai mare influență a avut-o tatal meu, care a fost și el rugby-ist. Când îți dorești să faci ceva, nu conteaza cine îți spune să faci, tu faci pentru că îți dorești.

Ce post joci?

Aripă. Inițial am început la juniori, uvertură. Am continuat la junori 1, când am fost la Mondiale în Africa în 2004 tot ca uvertură. La fel și la Valladolid în Spania la Campionatul de tineret. La suceava seniori am fost tot uvertură timp de 10 ani.

Cea mai mare realizare

Cea mai mare realizare a mea până să fiu tată, este că am participat la campionatul mondial din Sud Africa în 2004. Chiar am muncit foarte mult atunci. Știu că am avut cantonamente la Poiana Brașov. Le spuneam colegilor, când am să mai vin la Poiană, niciodată nu voi veni optimist când am să calc aici. Pentru că mă gândesc mereu că aici am tras greu și până la urmă greul s-a transformat în realitate. Adică  Campionatul din Africa de Sud, care a fost un vis îndeplinit.

Cum ai descrie rugby-ul unui copil?

I-aș spune că mai bine ar fi să vină să vadă. Acum depinde la ce vârstă i-aș spune. Ca să știu cum să îl iau. Am fost și profesor 3 ani de zile și am lucrat cu copii. Cred că aș ști, la vârste înaintate sau mai fragede să le explic despre rugby.  Prima dată aș începe cu rugby tag, cu o joacă, cu jocuri în care să predomine balonul oval.

Ce îți dorești?

Anul acesta am avut un an destul de bun din punct de vedere profesional, ca și jucător. La anul, poate chiar și anul acesta îmi doresc să fiu în lotul mare de seniori. Și de ce nu, nu m-aș lăsa și nu am să mă las, pentru că am o vârstă înaintată, să fac parte din lotul național la următorul campionat mondial.

Cum e să fii tătic?

Nu cred că există comparație. Nu cred că mi-aș putea exprima sentimentele. Am ținut la viața mea copii în brațe, chiar și nepoți, dar cum e senzația atunci când îți ții copilul tău în brațe, nu există lucru mai minunat. Și pentru asta mulțumesc lui Dumnezeu și soției pentru ca m-a susținut mereu în ceea ce am făcut și a fost alături de mine.

Momente dificile în carieră

Sincer nu am avut momente foarte dificile, dar am trecut prin 2 operații. Putea să fie și mai greu, dar când ești pozitiv și îți dorești cu adevărat poți să treci peste orice și nu poți să cataloghezi ca fiind foarte greu.

Contra cărei echipe îți place să joci?

Nu am o echipă favorită, mă bucur când joc cu orice echipă. Dar în special mă bucur mai tare când joc împotriva Timișoarei pentru că joacă fratele meu acolo. Chiar ne placam, pe teren nu mai suntem frați, după meci ne pupăm, ne îmbrățișăm. Nu ne placăm să suferim după aia, dar ne placăm și după  ne simțim bine când ne aducem aminte de placajele pe care le-am dat. E o perioadă frumoasă pentru mine pentru că sunt mai în vârstă. Cred că 2-3 sezoane voi mai fi pe terenul dintre H-uri. Dar el mai are timp, poate cu frate mai mic, o sa joace macar ei împreună.

Care este mancarea ta preferată?

Cartofi prajiți cu șnițel. Paste Bolognese.

Câini sau pisici?

Numai câini.

Jucătorul preferat?

Jonah Lomu.

Filmul preferat?

Danny the dog, cu Jet Li.

Munte sau mare?

Mare.

Ciocolată sau vanilie?

Ciocolată.

Vară sau iarnă?

Vara.

Carne de pui sau de porc?

Pui, numai pui.

Ciorbă de burtă sau de văcuță?

De burtă.

 Mesaj pentru suporterii #CSMB

Ne bucurăm că sunteți alături de noi, ne bucurăm că veniți la meciurile noastre. Vă așteptăm în număr cât mai mare alături de soțiile sau de prietenele voastre. Hai CSM!

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave us a reply

You must be logged in to post a comment.

Abonare newsletter

CITIȚI ÎN CONTINUARE

Like & share