Rugby. Final tur in Superliga CEC Bank. Incepe Cupa Regelui

Echipa de rugby CSM București a încheiat pe ultimul loc finalul acestui tur de campionat, cu 4 puncte în clasament. O victorie la Cluj, în ultima etapă, i-ar fi ajutat pe Tigri să privească încrezători la meciurile din retur, dar aceștia nu au mai reușit prestația bună din jocurile cu echipele mari. Evoluția din tur, una cu destul de multe aspecte bune, ne dă speranțe pentru ceea ce va urma, în primul rând Cupa Regelui, care va debuta la finele acestei săptămâni, dar și la jocurile din retur, cu echipele de nivel apropiat, precum Dinamo, Iași, Cluj.

Detaliile privind starea echipei din acest moment și obiectivele pentru Cupa Regelui sunt relevate de un interviu cu antrenorii Tigrilor, Daniel Neaga și Dragoș Niculae.

Obiectiv tur SuperLigă

Daniel Neaga: ”Obiectivul a fost să avem trei victorii, dar am pierdut toate cele trei meciuri care sunt de talia noastră și am cîștigat cu Timișoara”

Dragoș Niculae: ”Echipa încă nu are stabilitate, lotul este în continuă schimbare și este nevoie de puțină răbdare. Obiectivul nostru este de a crea o echipă pentru anul viitor. Dacă ne uităm strict la joc, lăsând la o parte actele de indisciplină și greșelile personale, meciurile din tur au fost în general bune. Ne mai trebuie ceva timp pentru a ne maturiza. Am avut o atitudine bună cu echipele mari, însă nu și cu cele cu care trebuia să câștigăm direct”.

Obiectiv Cupa Regelui

Daniel Neaga: ”Urmărim formarea lotului pentru anul următor. Mergem pe aceeași idee de omogenizare și formarea unui nucleu puternic”

Dragoș Niculae: ”Cupa Regelui este bine venită, dă posibilitatea și celor care nu au jucat să aibă meciuri în picioare. Meciuri cât mai bune. Obiectivul este de trei victorii. Sunt meciuri de câștigat”

Mesajul transmis echipei la finalul turului

Daniel Neaga: ”Trebuie să scoatem maximum din această Cupă (n.r. Cupa Regelui). Atitudine și dăruire pentru aceste meciuri”

Dragoș Niculae:Ca să putem câștiga meciuri e nevoie de concentrare. Să muncim mai mult pentru a putea implementa planul de joc al echipei”

Ce a mers la echipă

Daniel Neaga: ”Dăruirea și concentrarea cu echipele puternice. Cu Steaua ne-am trezit fiind conduși și am întrors meciul. Cu puțin noroc puteam chiar să ieșim victorioși. Jucatorii tineri au dat satisfacție. Am apreciat dăruirea lor, faptul că s-au zbătut pentru echipă”

Dragoș Niculae: ”Suntem foarte buni manipulatori de balon, știm să pasăm, să ducem balonul în zone largi. CSMB-ul a produs cele mai frumoase meciuri. Fazele de joc ajungând la un minut, un minut și două zeci de secunde. La Cluj am avut peste 70% posesia balonului. Am jucat deschis, din zona 3 (marginea terenului) am revenit în centrul terenului, apoi iar larg, dar nu am reușit să finalizăm. În plus, avem o linia a III-a destul de mobilă și troacari care pot face diferența în duelul individual”

Care este acel lucru care ar imbunătăți simțitor jocul echipei

Daniel Neaga: ”Nu se leagă jocul între compartimente. Jucătorii noi care au venit cu o săptămână înainte de începutul campionatului nu s-au integrat complet în proiectul și sistemul de joc al echipei. Sperăm ca în meciurile din Cupa Regelui omogenitatea dintre compartimente să se realizeze”.

Dragoș Niculae: ”Grămada ordonată. E foarte greu sa joci cu pilieri cu media de vârstă de 21 de ani”.

Duminică, 18 septembrie, începând cu ora 11:00 pe Stadionul Olimpia, CSM București întâlnește Steaua în primul meci din Cupa Regelui. În etapa a doua, Tigrii vor juca în deplasare la Iași.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave us a reply

You must be logged in to post a comment.

Abonare newsletter

CITIȚI ÎN CONTINUARE

Like & share