Rugby. Danie de Villiers: ”Putem juca finala Cupei Regelui”

Rugbiștii de la CSM Olimpia vor avea de trecut sâmbătă un examen extrem de important: semifinala Cupei Regelui cu CSM Știința Baia Mare. Meciul se va desfășura într-o singură manșă, pe teren neutru – la Sibiu (ora 11:00). Antrenorul Tigrilor, Danie de Villiers, a prefațat întâlnirea cu deținătoarea titlului național național. CSM Olimpia este singura echipă din București calificată în semifinalele Cupei Regelui. În cealaltă semifinală se întâlnesc Timișoara Saracens și U Cluj.

Danie, care e atmosfera în grupul Tigrilor înaintea acestui meci foarte important?

Foarte bună, este un meci foarte incitant pentru noi. Am avut o discuție productivă luni dimineață cu băieții, am vorbit despre intensitatea și de inteligența pe care trebuie să le avem în acest meci, iar la antrenamente am avut parte de un răspuns incredibil din partea lor. Ei știu că este o oportunitate rară pentru CSM București de a juca o finală. Anterior, echipa a jucat o singură semifinală, când am venit eu anul trecut, în Cupa României, pierdută la două puncte cu Baia Mare. Pentru acest grup este important să creadă cu adevărat că poate învinge și este evident în modul în care s-au antrenat. Băieții s-au focusat pe ce aveam de făcut și acum privim cu încredere spre ziua de sâmbătă.

Cum îi simți pe jucătorii?

Am avut o discuție bună după meciul cu Timișoara, din Cupa Regelui, pe care, în opinia mea, ar fi trebuit să-l câștigăm. CSM a fost echipa care a dominat, a avut controlul jocului în cea mai mare parte, exceptând primul minut, când Timișoara a marcat un eseu, dar este un grup tânăr. Am pierdut foarte mulți jucători, 16, ceea ce înseamnă un minus la experiență. Au mai rămas câțiva jucători cu experiență, dar este un grup tânăr. Ei trebuie să înceapă să creadă în abilitățile lor, că sunt o echipă bună, că sunt îndeajuns de valoroși pentru a câștiga această competiție. Și așa cum am spus, răspunsul lor la antrenamente a fost incredibil.

Poate CSM să câștige Cupa Regelui?

Eu cred în proporție de peste 50 la sută că putem câștiga competiția. Trebuie să fim realiști, nu va fi ușor, dar trebuie să fim conștienți că putem. Dacă vom juca inteligent, cu pasiunea pe care am arătat-o în ultimul meci și la antrenamente, atunci nu am dubii în privința acestui fapt, putem câștiga competiția.

Sunt indisponibilități în tabăra CSM?

Da, avem câteva accidentări. Cosmin Rațiu este nerefăcut și nu va putea juca. Pentru noi este o pierdere mare. El aduce agresivitate echipei, aduce un plus de experiență. Dar totodată este o oportunitate pentru băieții tineri de urca și a dovedi că îi pot lua locul. O altă accidentare care ne îngrijorează este cea a lui Agiacai, vom vedea dacă va juca sau nu. Nu avem un lot foarte numeros, dar suntem uniți și puternici.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave us a reply

You must be logged in to post a comment.

Abonare newsletter

Like & share