Rugby. Cupa Regelui, finala mica. Alex Mitu: ”Mizam pe forta grupului”

Rugbiștii de la CSM Olimpia București au șansa de a-și trece în cont un nou podium în competițiile interne. Tigrii vor disputa sâmbătă (ora 11:00, Stadion Arcul de Triumf – FRR), finala mică a Cupei Regelui, meci în care vor întâlni concitadina Dinamo București. Jucătorii de la CSM Olimpia vor intra pe teren din postura de deținători ai medaliilor de bronz la ediția precedentă și sunt deciși să câștige pentru a puncta și în acest sezon, în care nu au avut evoluțiile pe care și le-ar fi dorit în principala competiție internă, Superliga. CSM Olimpia și Dinamo s-au întâlnit de trei ori în acest sezon, de două ori câștigând dinamoviști, și o dată Tigrii (40-39, în prima fază a Cupei Regelui).

Jucător exponențial în angrenajul echipei CSM Olimpia, Alexandru Mitu vorbește despre meciul cu Dinamo și importanța lui.

Alex, cum vezi finala mică a Cupei Regelui?
Un meci important pentru ambele echipe. Pentru noi, o victorie în acest meci înseamnă salvarea sezonului, pentru că astfel am mai putea estompa nereușitele din debutul sezonului. Și pentru Dinamo este un meci important. Este greu să ajungi la podium, atât pentru noi, cât și pentru ei, așa că orice oportunitate trebuie speculată.

Bucureștiul are trei echipe implicate în cele două finale, iar marele merit îi revine echipei noastre, care a eliminat Timișoara Saracens în barajul pentru semifinale.
Victoria cu Timișoara a fost superbă, dar rămâne pentru istorie. Fiecare meci diferă, nu te poți baza pe victoria cu Timișoara în ideea că vei câțtiga și cu Dinamo. Este un meci între două echipe bucureștene și probabil se va desfășura în nota celor obișnuite, spectaculos, cu puncte multe marcate.

Care sunt punctele noastre forte?
În primul rând dorința. În al doilea rând, începem să ne legăm ca joc, ceea ce la începutul sezonului, când au fost multe schimbări, nu s-a prea întâmplat. Mizăm pe forța grupului. Contează mult ziua.

Va conta și temperatura de afară?
Mai mult sau mai puțin. Dacă va fi foarte rece, ar putea fi un dezantaj pentru jucătorii străini, iar la Dinamo sunt mai mulți în lot.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave us a reply

You must be logged in to post a comment.

Abonare newsletter

CITIȚI ÎN CONTINUARE

Like & share