Rugby. Cupa Regelui. Danie de Villiers: ”Am fost mai buni ca Timișoara”

Rugbiștii de la CSM Olimpia București au fost la un pas de o frumoasă surpriză în ultimul meci disputat în Grupa A a Cupei Regelui. Deși calificați în semifinale și cu o distribuție cu multe noutăți în primul XV, Tigrii au dat o replică solidă liderului Timișoara Saracens RCM UVT. Scorul final a fost 12-16 (6-7) în favoarea bănățenilor, dar CSM Olimpia a dominat categoric finalul, când putea să-și asigure victoria.
Meciul disputat sâmbătă, pe stadionul Olimpia din Capitală, a început practic de la 0-7. În chiar primul minut, la repunerea în joc a balonului de către oaspeți, o eroare la recepție în 22-ul Tigrilor a dus la singurul eseu al partidei, marcat de Shennan (a transformat de Gabriel Conache). Exceptând acel moment, evoluția jucătorilor antrenați de Danie de Villiers a fost solidă. Tigrii s-au apărat bine – defensiva devine un punct forte al trupei Capitalei – iar în atac s-a mers în general pe siguranță. Astfel, până la pauză Stătulescu a concretizat două penalități, astfel că repriza secundă a început cu avantaj minim pentru oaspeți: 6-7.
Actul secund a început cu un forcing al Tigrilor, care au reușit să preia avantajul, printr-un drop-gol concretizat de Siale Fahiua: 9-7. Timișoara a revenit cu două penalități concretizate de G. Conache (9-13), iar până la final ambele echipe au mai pus pe tabelă câte o lovitură de pedeapsă: Stătulescu pentru CSM, respectiv Conache (12-16).
În ultimele zele minute CSM Olimpia a dominat categoric. Cu patru penalități (două ratate din poziții bune și două jucate în tușă, în 22-ul timișorean), Tigrii puteau câștiga ușor partida. Au fost nevoiți să se mulțumească însă cu un punct bonus defensiv și cu un plus de încredere pe care li-l conferă evoluția lor din partida cu Timișoara. Pe 29 august, CSM Olimpia va disputa semifinale Cupei Regelui cu Știința Baia Mare.
Danie de Villiers: ”Vizavi de rezultat, dintr-un anumit punct de vedere, nu sunt bucuros, dar sunt mândru de ceea ce au arătat tinerii mei jucători. Sincer, consider că am fost echipa mai bună astăzi. Am început practic de la 0-7, pentru că am primit acel eseu în minutul unu, iar aceasta a fost cea mai mare diferență. Am avut unele oportunități, pe care nu le-am valorificat, dar așa cum am spus este o echipă tânără care are de învățat. Ceea ce au arătat mă face să fiu încrezător în privința semifinalei cu Baia Mare. Am avut astăzi opt jucători sub 23 de ani, mai mult de jumătate din echipă. Nu este ușor pentru ei, când sunt puși sub presiune trebuie să ia decizii, decizii corecte, și pot să spune că s-au descurcat foarte bine. Le-am spus acestor jucători în vestiar înaintea meciului că mi-aș dori ca prin prestația lor să-mi facă foarte dificile viitoarele alegeri în privința selecției. Sincer, cred că îmi vor provoca un coșmar, în sensul bun al cuvântului”.
CSM Olimpia: 1. Gordaș, 2. Beca, 3. Tudor, 4. Rațiu, 5. Mitu, 6. Vaha, 7. A. Ion, 8. Sobota – 9. Țiglă, 10. Stătulescu – 11. T. Conache, 12. Siale, 13. Prunaru, 14. Ispir, 15. Okati. Rezerve: 16. Makefu, 17. Nere, 18. Bădălicescu, 19. D. Vasile, 20. Melinte, 21. Sola, 22. Ivan, 23. Taljard.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave us a reply

You must be logged in to post a comment.

Abonare newsletter

CITIȚI ÎN CONTINUARE

Like & share