Rugby. CSM, singura echipă din București calificată în semifinalele Cupei Regelui. Sâmbătă, ultiul meci din grupă, acasă cu Timișoara

Rugbiștii de la CSM București vor susține sâmbătă, pe teren propriu (Stadion Olimpia, ora 11:00), ultimul meci din Grupa A a Cupei Regelui. Jucătorii antrenați de Danie de Villiers vor întâlni liderul Timișoara Saracens RCM UVT, într-un meci care va avea doar o miză de orgoliu, pentru că ambele echipe sunt calificate deja în semifinalele Cupei Regelui. CSM București este de altfel singura echipă a Capitalei prezentă în careul de ași al competiției, ceea ce reprezintă o realizare notabilă pentru Tigri. ”Bucureștiul sunt noi!” devine un slogan din ce în ce mai bine conturat pe scena rugbyului românesc.
”Este remarcabil! În rugbyul bucureștean există o competiție puternică, cu trei echipe și numai numai una s-a calificat în semifinalele Cupei Regelui, aceea fiind CSM. Faptul că ne-am asigurat calificarea încă după meciul cu Dinamo ne ia un pic din presiune, vizavi de jocul cu Timișoara. Merităm să fim însă în semifinale, unde vom întâlni o echipă foarte puternică, Baia Mare, dar credem cu onestitate că putem ajunge în finală. Știm că suntem outsideri, dar acești băieți joacă unul pentru celălalt. Au avut un an dificil, dar am reușit să păstram grupul puternic și pe băieți împreună, iar ceea ce ne dorim este să jucăm în finală”, a declarat antrenorul Danie de Villiers.
În ce privește meciul cu Timișoara, tehnicianul sud-african spune că va da șanse și unor jucători care au evoluat mai puțin, în perspectiva semifinalei cu Baia Mare. ”Ne așteptăm la un meci dificil, spun dificil pentru că Timișoara este o echipă de calitate. Am mai jucat de trei ori în acest an. Primul meci a fost egal, 12-12 la Timișoara, în al doilea aș putea spune că am fost ocoliți de șansă, altfel îi puteam învinge. Al treilea meci, disputat la Timișoara în Cupa Regelui a fost destul de rău pentru noi. De fiecare dată când joci cu Timișoara trebuie să fii la cel mai înalt nivel. Am lipsit câteva săptămâni, dar am fost surprins să văd când m-am întors cât de bine arată băieții, iar ei abia așteaptă meciul de sâmbătă cu Timișoara. Va fi o bună oportunitate pentru mai mulți jucători, pentru că vor fi unele noutăți în echipă, băieți care merită să joace și să arate că ne putem baza pe ei în semifinala cu Baia Mare”.
Danie de Villiers consideră că echipa este bine pregătită și este încântat de cât de bine s-au apărat jucătorii săi în ultimul meci oficial, cel cu Dinamo (Cupa Regelui – Grupa A), terminat la egalitate, 18-18. ”Am revăzut meciul cu Dinamo și este foarte frustrant pentru că am numărat 27 de penalități acordate împotriva CSM-ului, față de 8 împotriva lui Dinamo. Mă gândesc că acest lucru nu poate fi corect. Dar, pentru mine un lucru pozitiv în acel meci a fost modul în care ne-am apărat. Am văzut ambiție și determinare. Știm că Dinamo are jucători bun, iar din punct de vedere al defensivei a fost unul dintre cele mai bune meciuri pe care le-am făcut. Noi nu am jucat niciun meci oficial timp de o lună, în timp ce Dinamo a evoluat cu o săptămână în urmă la Timișoara, unde a pierdut cu 20-10, oarecum neașteptat, dar a dovedit din nou în meciul cu noi că este o echipă bună. Ca o concluzie, cred că am avut ghinion cu rezultatul de egalitate, pentru că am fi meritat victoria”.
Clasament Grupa A: 1. Timișoara 14 p, 2. CSM București 7 p, 3. Dinamo 2 p.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave us a reply

You must be logged in to post a comment.

Abonare newsletter

CITIȚI ÎN CONTINUARE

Like & share