Rugby. Avem viitorul asigurat! Tigrii – campioni nationali la juniori U16

CSM Olimpia București este noua campionă a României la rugby, categoria juniori U16. Tigrii s-au impus cu 16-10 (7-10) în finala disputată duminică la Mangalia, în fața echipei CSȘ Bârlad. Pentru echipa Capitalei, antrenată de Dragoș Manea, au punctat Radu Bălcescu – eseu și Bogdan Nae – 3 lovituri de pedeapsă și o transformare. Miza meciului și-a pus amprenta pe debutul de meci al Tigrilor, astfel că în primele minute bârlădenii au fost mai periculoși. Aceștia au și reușit deschiderea scorului, printr-un eseu convertit: 0-7 (min. 10). Emoții s-au risipit, iar CSM Olimpia a început să domine. În minutul 18, Tigrii au reușit o fază de manual: repunere din tușă, urmată de un mol imposibil de oprit. Radu Bălcescu a fost cel care a culcat balonul în terenul de țintă advers, iar uvertura Bogdan Nae a transformat: 7-7.
    Până la pauză s-a jucat frumos, deschis, cu faze spectaculoase de ambele părți. CSȘ Bârlad a reușit să încheie primul mitan în avantaj, după o lovitură de pedeapsă concretizată pe final: 7-10. Repriza a doua a aparținut în totalitate Tigrilor, care au dat dovadă de constanță, valoare și inteligență în joc. Mai întâi, Bogdan Nae a egalat, printr-o lovitură de pedeapsă, pentru ca tot el să reușească desprinderea, în minutul 36, atunci când a concretizat o penalitate de la aproape 45 de metri! O distanță dificilă chiar și pentru transformerii seniori din Superliga! La ultima fază a meciului, uvertura de la CSM Olimpia – indiscutabil, jucătorul finalei! – a închis tabela cu o nouă penalitate: 16- 10!
    Tigrii încununează un sezon de excepție printr-un titlul național ce le deschide viitorul! Calitatea jocului prestat, ambiția de care au dat dovadă sunt atuuri ce-i vor însoți pe drumul marii performanțe. Felicitări sportivilor, colectivului tehnic, dar și părinților care au susținut puternic echipa din tribune, fiind al 16-lea jucător.
Echipa campioană
Andrei Roman, Alex Popescu, Vlad Constantin, Dragoș Ser, Tiberiu Albu, Daniel Molfa, Radu Bălcescu, Mircea Domșa, Gianluca Savu, Bogdan Nae, Alex Anghel, Carlos Florea, Florin Șerban, Costin Neaga, Ștefan Nica, Petrișor Sârbu, Alex Lica, Cristian Manolache, Marius Teasa, Alex Vîrtejeanu, Robert Constantin, Sorin Iordan, Robert Ioniță, Florin Crăciun, Andrei Andrei Alexandru, Cosmin Gânduleț, Elio Ciolac,Stefan Costache.
Antrenor: Dragoș Manea.
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave us a reply

You must be logged in to post a comment.

Abonare newsletter

CITIȚI ÎN CONTINUARE

Like & share