Rugby. Am pierdut un coleg, un prieten, un frate. RIP Atelea Okati!

Clubul Sportiv Municipal București deplânge, alături de întreaga lume a rugbyului, decesul fulgerător al jucătorului tongan Atelea Okati. În vârstă de 35 de ani, acesta s-a stins în țara natală, pe 28 decembrie, în urma unui accidentă de mașină. Atelea a îmbrăcat timp de două sezoane tricoul echipei CSM Olimpia București, cu care a câștigat o medalie de bronz în Superliga CEC Bank, ediția 2015. Atelea a venit în România de la echipa australiană Penrith și a plecat de la CSM Olimpia în vara acestui an. El a fost un internațional de rugby în 7 al Tongăi.

Vestea devastatoare a decesului său a produs un șoc în familia Tigrilor. Rugbyștii de la CSM Olimpia au reacționat pe rețelele de socializare, prin mesaje de condoleanțe, iar antrenorul Danie de Villiers, care l-a cunoscut bine pe Atelea Okati, a trimis un mesaj de suflet, pe care îl prezentăm mai jos.

Danie de Villiers: ”Când moartea atinge o echipă, durerea nu urmează nicio regulă înscrisă în manualele de joc. Antrenorilor le place să creadă că pot pregăti absolut orice. Trucuri, accidentări, vreme capricioasă – ei știu cum să reacționeze în astfel de situații. Dar niciun plan de joc nu poate prevedea moartea subită, neașteptată a unui coechipier. Nu există niciun manual, nicio ședință de analiză video care să poată pregăti așa ceva și să facă situația mai ușoară. Cum poți să pui în cuvinte emoția pe care o simți după ce ai primit o veste atât de devastatoare?

Multe pot fi spuse despre tipul de persoană care ai fost, Atelea, despre impactul și efectul pe care l-ai avut asupra oamenilor cu care ai venit în contact. Am avut o relație specială jucător / antrenor și am învățat câteva lucruri importante de la tine. Pentru mine au fost doi Atelea Okati. Unul a fost cel din afara terenului, calm, foarte modest, dar totuși determinat. Acel Atelea care a luat o decizie dificilă de a părăsi Tonga și familia sa pentru a juca rugby într-o țară îndepărtată, pentru a oferi o viață mai bună celor dragi. Acel Atelea care a arătat că viața este mai mult decât a face ceea ce se așteaptă de la tine. Tu ai îmbrățișat viața și ai făcut totul să conteze. Celălalt Atelea a fost unul dintre cei mai talentați jucători de rugby pe care am avut onoarea să-i antrenez. Pe teren, acțiunile tale au vorbit mai tare decât cuvintele. Ne-ai oferit multe momente speciale, cu sprinturi spectaculoase și eseuri magice. Nu voi uita niciodată cele trei încercări marcate în meciul cu Steaua.

Familia noastră a pierdut, astăzi, un frate special. Rugăciunile și gândurile sunt alături de familia ta, pe care știm că ai iubit-o foarte mult. Am pierdut un coleg, un prieten, un frate”.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave us a reply

You must be logged in to post a comment.

Abonare newsletter

CITIȚI ÎN CONTINUARE

Like & share