Romania, reprezentata la tenis in scaun rulant de doi Tigri de la CSM Bucuresti

România participă anul acesta la calificările regionale pentru Europa în scopul accederii în faza finală BNP Paribas World Team Cup, iar doi dintre cei trei membri ai echipei tricolore care pleacă în Vilamoura, Portugalia, sunt Tigri la CSM Bucuresti.

La calificările regionale pentru Europa la BNP Paribas World Team Cup, care vor avea loc între 21-25 martie 2017, vor participa 12 țări, dintre care se număra Austria, Polonia, Ungaria, Israel, Elvetia, Romania, Croatia, Grecia, Letonia, Estonia, Portugalia (țara gazdă) și Rusia. Favorită la calificare este Polonia.

Cei doi Tigri de la CSM Bucuresti sunt Filișan Stancu Ionuț și Mihai Gaiță, cei mai noi jucători ai diviziei de tenis în scaun rulant. Lor li se va alătura și jucătorul Ciprian Anton (nr. 196).

Filisan Stancu Ionut este campion national la tenis in scaun rulant, la simplu, din 2016. In prezent, este ocupant al locului nr. 177 in ierarhia mondiala a Federatiei Internationale de Tenis (ITF).

Filisan va avea sarcina de a conduce si de a lua cele mai bune decizii pentru echipa Romaniei, din postura de capitan jucator al acesteia. Numit in aceasta functie de catre Comitetul Paralimpic Roman, Filisan a declarat: “Consider ca este o onoare pentru orice sportiv sa se afle in aceasta postura, ma simt motivat si responsabil sa indeplinesc acest rol si cred cu tarie ca munca mea si a coechipierilor va aduce cinste Romaniei“.

Mihai Gaita este vicecampion national la tenis in scaun rulant, la simplu, din 2016. In prezent ocupa locul nr. 133 in ierarhia mondiala ITF. Prin ocuparea acestui loc, Gaita a adus Romaniei cea mai buna clasare a unui jucator roman in scaun rulant de pana acum. ”Ma bucur ca avem ocazia sa participam la acest eveniment. Vom juca alaturi de cele mai buni jucatori de tenis in scaun rulant din lume”, a declarat Gaiță. Gaita si Filisan sunt campionii nationali en titre la dublu.

Avandu-i pe Filisan Ionut si Gaita Mihai in componență, echipa Romaniei a obtinut in anul 2014 locul 6 in clasamentul final a competitiei BNP Paribas World Team Cup.

Despre World Team Cup

BNP Paribas World Team Cup este considerat echivalentul a Cupei Davis si Fed Cup si este un eveniment creat pentru tenisului in scaun rulant. Exista trei divizii, in care natiunile participante concureaza. Diviziile sunt: barbati, femei, quad (divizia quad include jucatorii in scaun rulant care nu au doar o dizabilitate in partea inferioara a corpului, ci si una in partea superioara). De asemenea, exista si un eveniment pentru juniori, sponsorizat de Cruyff Foundation. BNP Paribas World Team Cup are loc anual, iar natiunea care gazduieste evenimentul este diferita in fiecare an. In 2017, BNP Paribas World Team Cup se va desfasura in doua locatii, prima la Baia di Conte si a doua la Alghero Tennis Club, ambele in Sardinia, Italia, intre 1-7 mai 2017.

Pentru a putea participa in etapa finala la BNP Paribas World Team Cup, natiunile trebuie sa participe la calificarile regionale. Calificarile pentru Europa se vor desfasura in Portugalia, Vilamoura intre 21-25 martie 2017.

In 2016, la BNP Paribas World Team Cup s-a impus Franta la divizia barbati, avand echipa formata din jucatorii in scaun rulant S. Houdet, N. Peifer, F. Cattaneo si M. Jeremiasz. La divizia femei a castigat Olanda, avand in componenta pe J. Griffioen, A. van Koot, M. Buis si D. de Groot. La divizia quad a castigat Australia cu echipa D. Alcott si H. Davidson, iar la juniori a castigat SUA cu C. Herman, C. Ratzlaff si C. Stroud.

Foto, de la stânga la dreapta: M. Gaiță, I Filișan, C. Anton

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave us a reply

You must be logged in to post a comment.

Abonare newsletter

CITIȚI ÎN CONTINUARE

Like & share