Record mondial la cel mai mare sotron din lume ca numar participanti: 1184 de saritori in 101 sotroane

Bucurestenii au setat un nou record mondial, sambata 12 septembrie 2015, in cadrul proiectului JUNIOR HOP – cel mai mare sotron din lume ca numar de participanti – cofinantat prin programul european Erasmus+. Acest proiect a marcat in Romania Saptamana Europeana a Sportului (7-13 septembrie 2015), in Campania derulata la nivelul intregului continent #BeActive, avand drept scop promovarea miscarii in randul copiilor.

 

1184 de persoane au fost marcati pe counter, o singura data, cand au sarit in cel mai mare sotron din lume ca numar de participanti si astfel a fost realizat un nou record mondial! “Ieri am trimis documentatia in vederea omologarii acestui record mondial si asteptam verdictul. A fost o reala surpriza pentru noi sa avem atatia participanti in pofida vremii neprietenoase. Iar voluntarii prezenti din partea CSM Bucuresti si a Primariei Capitalei ne-au ajutat sa facem totul posibil. Cel mai tanar saritor in sotron are 1 an si jumatate, iar cel mai varstnic 89 de ani”, au subliniat organizatorii din cadrul Asociatiei JUNIOR SPORT. Cei care au ignorat vremea de afara si au venit in Parcul Cismigiu sambata de la ora 11.00, au sarit pana la ora 19.30 in 101 de sotroane derulate pe aleile parcului in 303 m de mesh-uri printate. De asemenea, un moment inedit in cadrul evenimentului JUNIOR HOP, a fost marcat de o mireasa, care a sarit in sotroane impreuna cu viitorul sot, nasii si restul invitatilor.

Voleibalistele Clubului Sportiv Municipal Bucuresti, directorul general al Clubului – prof. Constantin Caliman, alaturi de rugbistii Florin Surugiu, Florin VLaicu, Danut Dumbrava si Viorel Lucaci, Alina Dumitru (judo), Corina Ungureanu (gimnastica), Anca Patrascoiu (inot), Monica Iagar (atletism) si sportivi din loturile olimpice de sabie seniori feminin si masculin ale Romaniei au sarit impreuna cu copiii in sotroanele amplasate in Parcul Cismigiu.

In lume exista mai multe recorduri recunoscute de Guinness World Records pentru saritul in sotroane:

 

  1. Cei mai multi oameni care au jucat sotronul simultan: record inregistrat de Satilla Elementary School (USA) in Douglas, Georgia (USA), pe 17 aprilie 2015, unde au participat 621 persoane.
  2. Cel mai lung sotron din lume a masurat 5,506 m, iar recordul a fost inregistrat in Canada pe 1 octombrie 2011.
  3. Cele mai multe sotroane jucate in 24 de ore: record inregistrat de Ashrita Furman care a sarit de 434 ori sotronul in Cancun – Mexic, pe 12/13 ianuarie 1998.
  4. Cele mai multe sotroane jucate intr-o ora: record inregistrat pe 25 decembrie 2009 tot de americanca Ashrita Furman, de aceasta data la New York (SUA), unde a sarit sotronul de 33 de ori intr-o ora.
  5. De asemenea, cel mai rapid sotron a fost jucat pe 9 noiembrie 2010, fiind inregistrat de aceeasi persoana, Ashrita Furman, care a sarit 5 sotroane in mai putin de 2 minute.

 

La proiectul JUNIOR HOP au participat copiii din cadrul Centrului de Copii si Juniori al Clubului Sportiv Municipal Bucuresti, care practica gratuit in scoli atletism, handbal, rugby, volei, motociclism si sah, precum si peste 350 de micuti campioni, care practica sport in mod organizat in cadrul cluburilor sportive bucurestene. Acestia din urma au asigurat si un program special cu demonstratii sportive de majorete, scrimă, judo, karate, kaisendo, karate shotocan, kobudo, gimnastică artistică și aerobică, dans sportiv, modern și latin.  

 

Junior Hop, cel mai mare sotron din lume ca numar de participanti, este un proiect pus la cale de Asociatia JUNIOR SPORT, care, pe lângă partenerii săi oficiali Ministerul Educatiei si Cercetarii Stiintifice şi Universitatea Nationala de Educatie Fizica si Sport, a avut drept partener principal Centrul de Proiecte şi Programe Educaţionale şi Sportive pentru Copii şi Tineret Bucureşti din cadrul Primăriei Muncipiului București, iar ca parteneri sustinatori care s-au implicat activ in acest proiect: CSM Bucuresti, Federatia Sportului pentru Toti, Asociatia LIKE Bucharest, Asociatia Let’s Do it, Romania!, trupa de improvizatie Freeze si agentia de turism Free Spirit Travel.

 

Acțiunile inițiate de către Asociația JUNIOR SPORT, in acest an, fac parte din Proiectul JUNIOR HOP – proiect finanțat parțial de către Comisia Europeană, prin Programul Eramus+, care beneficiază de o colaborare internațională cu patru țări – Grecia (Școala de Educație Fizică și Știința Sportului din Salonic), Bulgaria (Asociația pentru Dezvoltarea Sportului și Cultură Sportivă Footura, Turcia (Universitatea de Educație Fizică și Sport Muğla Sıtkı Koçman) și Cehia (Asociația Hodina H).

 

JUNIOR HOP este singurul proiect românesc din cele 5 aprobate la nivelul Europei, care este finanțat parțial de către Comisia Europeană, prin Programul Eramus+, Acțiunea Parteneriate Colaborative în domeniul sportului. Proiectul a fost depus în luna ianuarie 2015, special pentru Săptămâna Europeană a Sportului (7-13 septembrie), a obținut 84 de puncte din 100 si a fost al 3-lea selectat din 78 de propuneri primite din partea organizațiilor de sport din toate țările de pe Continent. Astfel, Asociația Junior Sport este alături de comitete olimpice de sport din Europa.

Sponsorii care au sustinut si oferit premii participantilor sunt: Nestle – Cereale integrale, Intersnack – Pombar, Aqua Carpatica, Kandia – jeleurile Sugus, Tymbark, Orkla Foods – Tomi cel viteaz, Editura Litera, Adeplast, Hotel IBIS, Touch si biroul de traduceri AB Language Solutions.

Partenerii media ai celui mai mare sotron au fost Radio Europa FM, Travel Mix, Sports Net Management, Ziarul Ring, Nine O’Clock, Gazeta Sporturilor, Blitz TV, Turism Club, precum si site-urile gsp.ro, urbology.ro, mami.ro, b365.ro si Blogdeparinti.info.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave us a reply

You must be logged in to post a comment.

Abonare newsletter

CITIȚI ÎN CONTINUARE

Like & share