Irina Begu, dupa castigarea Openului de la Bucuresti: ‘’Nu îmi vine să cred că acest trofeu este al meu!’’

Editia din acest an a BRD Bucharest Open a fost adjudecata in premiera de tenismena legitimata la CSM Bucuresti, Irina Camelia Begu, care in finala a reusit intr-o ora si 38 de minute sa dispuna de adversara sa. In aceesi zi, Irina a reusit alaturi de Raluca Olaru sa castige trofeul si la dublu.

Favorita publicului de pe Arenele BNR din Capitala a castigat in fata Juliei Goerges (Germania) in doua seturi, scor 6-3, 7-5 si a reusit sa isi treaca in palmares al patrulea trofeu al carierei. Dupa aceasta reusita, Irina Begu va urca 20 de locuri in clasamentul WTA, pana pe pozitia 38.

Dupa un inceput mai bun al adversarei, Irina a preluat fraiele jocului in primul set, pe care l-a castigat fara drept de apel cu scorul de 6-3.  Pusa sub presiune, nemtoaica a gresit destul de mult, comitand 18 greseli nefortate, Begu facand un prim pas catre trofeu.

Al doilea set a fost mult mai disputat, cu schimburi de mingi lungi, ce au incantat asistenta bucuresteana. Un moment delicat dar trecut cu bine de tenismena romanca s-a consemnat la scorul de 4-3 pentru Goerges, cand Begu a intors soarta setului secund trecand la conducere cu scorul de 5-4, scurtul schimb de replici cu antrenorul sau dand efectul scontat. In final, nemtoaica s-a vazut sub presiune si a cedat setul doi cu 7-5 pe serviciul sau, partida incheindu-se cu o dubla greseala.

Dupa acest succes binemeritat, Irina Begu a declarat in fata intregii asistente:  „În primul rând, mulţumesc pentru susţinere, iar în al doilea rând vreau să o felicit pe Julia, care este o jucătoare foarte bună. Nu îmi vine să cred că acest trofeu este al meu! Vreau să mulţumesc echipei mele, pentru că am muncit foarte mult în ultimele luni. Începutul de sezon nu a fost foarte bun, dar am stat ore în şir în sala de fitness şi nu aş fi reuşit fără voi. Mulţumesc foarte mult şi familiei, prietenilor, sponsorilor, dar şi celor care au venit să mă susţină. Ne vedem la anul!”.

Irina Begu  și Raluca Olaru și-au respectat statutul de favorite nr 1 și i-au făcut foarte fericiți pe români in finala de la dublu.  A fost o finală de dublu de doar două seturi, 6-3, 6-3 pentru Irina și Raluca în fața perechii E. Mertens (BEL) / D. Schuurs (NED), ceea ce însemnă că în acest an toate trofeele rămân în țară.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Abonare newsletter

Like & share