Handbal. „Tigrul” George Alexandru, convocat in premiera la lotul national de juniori

Evolutiile extrem de bune din sezonul precedent nu au rămas neobservate de selecționerul Narcis Câtu, astfel încât „tigrul” George Alexandru a fost convocat, pentru prima oară în carieră, la lotul național. Echipa de juniori a României a avut un program extrem de încărcat în această vară și se pregătește pentru grupa a doua valorică a Campionatului European de Juniori din Tbilisi (Georgia).

Sportivul de la CSM București a fost unul dintre jucătorii de bază folosiți în meciurile amicale din această perioadă, în care naționala a obținut următoarele rezultate:

Turneu internațional Polonia (22-24.07.2016)

România – Spania 19-23 (titular, 3 goluri înscrise de George Alexandru)

Polonia – România 23 – 32 (titular, 2 goluri înscrise de George Alexandru)

Jocuri bilaterale amicale, Izvorani (28-30.07.2016)

România – Elveția 28-28 (titular, 1 gol înscris)

România – Elveția 31-28 (titular, 2 goluri înscrise)

Despre prima sa convocare la echipa națională, George a mărturisit că: „Sunt fericit ca am ajuns la lotul național si, in același timp, mândru de evoluția mea in decursul ultimului sezon. Le mulțumesc antrenorilor si tuturor celor care m-au susținut pentru ca fără ei nu as fi ajuns unde sunt acum.”

Vicecampion cu echipa de juniori 1 și cea mai bună extremă dreapta din țară la ultimul turneu final, George Alexandru va continua pregătirea cu echipa națională, alături de care va mai susține 2 jocuri bilaterale în compania reprezentativei Israelului, în perioada 5-7 august, la Izvorani. Startul Campionatului European U18 – grupa a doua valorică se va da în data de 15 august. Tricolorii vor juca împotriva naționalelor din Georgia, Letonia și Bosnia, iar apoi, în funcție de rezultate, vor juca semifinala și finala. În cazul în care România încheie turneul pe prima poziție a clasamentului, va promova în prima grupă.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave us a reply

You must be logged in to post a comment.

Abonare newsletter

Like & share